• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

22.12.2020

13:50

KAD BIH PRIČAO ŠTA MI PADNE NA PAMET, SVI BI ME SLUŠALI I BIO BIH ZANIMLJIV! Kon o vakcinama, kolektivnom imunitetu i STRUČNJACIMA KOJI ZBUNJUJU NAROD!

Društvo

KAD BIH PRIČAO ŠTA MI PADNE NA PAMET, SVI BI ME SLUŠALI I BIO BIH ZANIMLJIV! Kon o vakcinama, kolektivnom imunitetu i STRUČNJACIMA KOJI ZBUNJUJU NAROD!

Podeli vest

To što su vakcine stigle u našu zemlju je sjajna vest, rekao je za TV Prva dr Predrag Kon

- Prema planu koji je napravljen, jasno su definisani najugroženiji - to su zdravstveni radnici, zatim svi koji su zaposleni u staračkim domovima, pa onda i sami korisnici staračkih domova - rekao je Kon.

Rekao je da sada postoji i koordinacioni tim za imunizaciju.

- Jasno je do detalja šta je prioritet. Sada do detalja treba da se dogovori distribucija i upotreba tih vakcina. To će zahtevati dobru usaglašenost svih. Vakcina je obavezujuća za sve koji rade sa pacijentima, naročito sa onim non kovid - rekao je Kon.

Kaže da je bilo dilema da li je Krizni štab trebalo prvi da se vakciniše.

- Ja sam spreman, mislim da bi to bilo dobra poruka, ali ćemo raditi prema operativnom planu. Određene su i faze po kojima će se vakcinisati u zavisnosti i od broja doza vakcina - naglasio je Kon.

Foto: clip art

Vakcina

Kaže da je isti takav plan postojao i kada je bio u pitanju svinjski grip, ali da sve zavisi od odziva.

- Preko 20.000 je količina koja je odobrena, ovo je samo prvi deo, to je konkretno što se tiče ove vakcine. Posle sledi u januaru, februaru."

- Slušam naše eminentne stručnjake koji zbunjuju kada je reč o vakcini. Nije njihovo a ni moje da pričam o tome. Ova država ima regulatorno telo, a to je ALIMS i niko više. Koja god vakcina dobije njihov sertfikat - bilo koju ću primiti - rekao je Kon.

20 ODSTO VAKCINISANOG STANOVNIŠTVA DOVOLJNO ZA KOLEKTIVNI IMUNITET

Kaže da čak i ako 20 odsto stanovništva primi vakcinu, dovoljno je za kolektivni imunitet.

Kada je reč o ostalim vakcinama, kineskoj i ruskoj, kaže da bi on izabrao bilo koju koja bude ponuđena.

- Ima dosta stručnjaka koji pričaju šta im padne na pamet. Kad bih ja tako pričao šta mi padne na pamet, svi bi me slušali i bio bih jako zanimljiv. Ali ovo je pitanje bezbednosti - naglasio je Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlajko

pre 3 godine

Ja mislim da dr.konu niko od njegovih kolega koji pricaju suprotno od onoga sto on kaze nevaljaju jer on misli on pa samo on i niko drugi . Dr.kon nikada do sada nije pricao lepu str.nego sve mracne str.dok njegovi saradnici ulivaju samopouzdanje ljudima on plasi narod . Posle kazu ljudi ce oboleti psihicki . Kako da narod ne oboli kada svakoga dana cuje samo crne vesti o virusu i bez optimizma . Ne osporavam za ovaj virus niti mi je namera ,ali da preterujje stvarno preteruje . Tako je bilo i za svinski grip

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17