• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

28.12.2020

10:10

PROSLAVA NOVE GODINE JE U SUPROTNOSTI SA ZDRAVIM RAZUMOM! Doktor Janković ističe da nema prostora za popuštenje mera!

Društvo

PROSLAVA NOVE GODINE JE U SUPROTNOSTI SA ZDRAVIM RAZUMOM! Doktor Janković ističe da nema prostora za popuštenje mera!

Podeli vest

Nema prostora za popuštenje mera, kaže direktor Klinike za anesteziju KC Niš Radmilo Janković i dodaje da ne veruje da će biti dozvoljeno da se organizuje doček Nove godine po restoranima, kafićima

On je za TV Pink naveo da je rizično bilo kakvo ohrabrivanje ljudi da dolaze u blizak kontakt.

- Ne verujem da će Krizni štab doneti bilo kakvu meru koja će podrazumevati organizaciju dočeka Nove godine jer je to u suprotnosti sa zdravim razumom i sa svim što pričaju zdravstveni radnici - rekao je Janković.
Šta ako se dozvoli doček

Ukoliko bi se dozvolio doček Nove godine, kako kaže, rezultat bi bio enormno povećanje broja zaraženih 7.,8.,9. januara.

Foto: printscreen RTS

Radmilo Janković

- Nije nevažno kakvu ćemo poruku poslati oko organizacije Nove godine, jer kasnije ide Božić. Problematično je bilo kakvom nejasnom porukom ohrabrivati organizovanje dočeka Nove godine posebno mlađih osoba - naglasio je on.

Napominje da mladi uglavnom nemaju dovoljnu predstavu koliko je kovid 19 ozbiljna i teška bolest.

Radno vreme kafića van zdravog razuma

Protiv je i rada kafića do 20 sati, jer bi to značilo organizovanje dnevnog dočeka, što bi za rezultat imalo povećanje broja zaraženih.

- Stimulisati nekog da uradi takvu stvar je van zdravog razuma - smatra doktor i podseća da je u bolnicama u Srbiji trenutno 9.700 pacijenata zaraženih virusom korona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POSTAVIĆEMO CRVENE LINIJE ZA POPUŠTANJE MERA! Dr Janković: Lekari ne vide ni mogućnost da se Nova godina slavi kao svaka do sada!
Društvo

POSTAVIĆEMO CRVENE LINIJE ZA POPUŠTANJE MERA! Dr Janković: Lekari ne vide ni mogućnost da se Nova godina slavi kao svaka do sada!

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je danas da lekari ne vide mogućnost za značajnije popuštanje mera, a ne vide ni mogućnost da se Nova godina slavi kao svaka Nova godina, uz okupljanja koja su opasna. Medicinski deo Kriznog štaba će postaviti crvene linije preko kojih neće preći u popuštanju mera kako ne bi bio ugrožen zajednički protivepidemijski napor, rekao je Janković za RTS

23.12.2020

12:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija