• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbija danas

06.01.2021

09:15

POTRESNI OPROŠTAJ DOKTORKE DANICE OD MLADOG ANESTEZIOLOGA "Nešo, izvini što mi nismo pomogli tebi..."

Društvo

POTRESNI OPROŠTAJ DOKTORKE DANICE OD MLADOG ANESTEZIOLOGA "Nešo, izvini što mi nismo pomogli tebi..."

Podeli vest

Anesteziolog iz KBC "Dragiša Mišović" dr Nenad Maksimović juče je preminuo od virusa korona.

- Velika tragedija, nažalost bitku sa koronom u 37 godini života izgubio je naš sjajni mladi anesteziolog i veliki čovek Neša Maksimović. Sve vreme si bio na prvoj liniji i spasio si stotine života. Nešo, izvini što mi nismo pomogli tebi - napisala je dr Danica Grujičić na Tviteru, u potresnom oproštaju od mladog lekara koji je izgubio životnu bitku protiv korone.

 

 

- Moj mladi, divni, dragi i plemeniti prijatelj preselio se u večnost, među zvezde gde je oduvek pripadao. Tugovaće njegova neutešna baka Olga, bio je život njen, pamtiće ga pacijenti, prijatelji, kolege. Po humanosti, dobroti, ljubavi koju je delio bez zadrške. Nikada ga oplakati neću - napisano je na društvenim mrežama u oproštajnim porukama ovom lekaru.

Pre nekoliko meseci, Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, borbu pacijenata, apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.

 

 

- Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor jedan, dva, devet... Vrti ti se po glavi 'sad će svi u Urgentni'... Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema... Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj... Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih osam sati... Za više sreće sa obe strane - napisao je dr Nenad Maksimović u iskrenoj ispovesti na svom Fejsbuk profilu letos.

Nenad je bio onaj koji je pomagao pacijentima na respiratorima, a kako je ranije rekao, pacijenti su uvek na prvom mestu anesteziolozima o čijem poslu se, kako je on rekao, zapravo ne zna dovoljno.

U svom poslednjem potresnom postu na Fejsbuku, objavljenom 1. decembra 2020. godine, dr Maksimović se moli za sve obolele:

- Bože pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima, SPASI IH! Pomolimo se svi! AMIN".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija