• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

10.01.2021

12:24

KRAJ VAKCINACIJE U SRBIJI VEĆ U JUNU! Bićemo među prvim zemljama u svetu s kolektivnim imunitetom!

Društvo

KRAJ VAKCINACIJE U SRBIJI VEĆ U JUNU! Bićemo među prvim zemljama u svetu s kolektivnim imunitetom!

Podeli vest

Kineska vakcina biće treća koja stiže u Srbiju, potvrdila je premijerka Ana Brnabić. Posle Fajzerove i ruske vakcine Sputnjik V, na raspolaganju građanima Srbije biće još jedno oružje u borbi protiv korona virusa

- Relevantne institucije Kine odobrile su izvoz "Sinofarm" vakcine za Srbiju. Stiže nam i 18.525 dodatnih "Fajzer" vakcina, a očekujemo i 500.000 doza "Sputnjik V" - rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da će Srbija do kraja januara imati dva miliona vakcina, različitih proizvođača, uključujući i količine koje su stigle krajem decembra.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Ana Brnabić očekuje kraj vakcinacije u junu
Prognoze za kraj vakcinacije

U februaru se, kaže, očekuje još dodatnih 1,3 do 1,5 miliona doza vakcina.

- I sve tako do maja, juna, i nadam se da ćemo moći da završimo vakcinaciju. Ako to uspemo, bićemo jedna od prvih zemalja koja će to završtiti u Evropi - rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera

pre 3 godine

tesko.. mi nismo dobili ni 30 000 vakcina sve ukupnu, rumunija vec vakcinisala oko 300 000 ljudi.

Tri Tacke

pre 3 godine

Sinofarm vakcina je jedina klasična vakcina za Covid-19, ona sadeži antigene, a ne uputstvo za pravljenje antitela koje se virus vektorima ubacuje u genom. Mana je da ima manji procenat imhnizacije, a prwdnoat da se ne igra sa vašim genomom, da ne stvara jmhnjzaciju na virus vektore, itd. Kada Vam ubace uputstvo šansa sa ne stvorite antitela je minorna, ali posledice mogu biti ozbiljnije, pogotovu kod revakcinacjje bilo kojom vektoeskom vakcinom. Ono što svi vodeći sajtovi za pretraživanje kriju je da DTP vakcina za tetanus dugotrajno štiti od Covid-a, a i sama Tetanus vakcina. To su ustanovili španski istraživači. DTP je trostruka antibakterijska vakcina, pa sve ukazuje da je Covid ipak bakterijska bolest, a jako čudab virus Covid-a samo bakterijski plazmid, što je u skladu sa krvnim slikana pacijenata i dužinom trajanja imuniteta. To bi zaista bila teorija zavere, da svo vreme imamo posla sa genetski izmenjenom bakterijom, i da sve vodeće laboratorije kriju to! Naši epidemiolozi, umesro što se frljaju sa srednjoškolskom.kombinatorikom, treba obrate pažnju na vezu težine Covid-a i rastojanja od vakcinacije ođ tetanusa, jer bi, u tom slučaju, DTP revakcinacija bila najjeftinjnaja, najsigurnjja i najdugotrajnija zaštita od Covid-a.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija