• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2021

13:35

SRBIJA PONOVO POMAŽE! PKS donirala 50.000 evra za postradale u Hrvatskoj

Društvo

SRBIJA PONOVO POMAŽE! PKS donirala 50.000 evra za postradale u Hrvatskoj

Podeli vest

Predsednik Privrede komere Srbije (PKS) Marko Čadež danas je otpravnici poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu Maji Bogdan predao odluku o donaciji 50.000 evra koje će Privredna komora uplatiti za postradale u zemljotresu u Hrvatskoj


Taj čin obavljen je na Kalemegdanu ispred spomenika "Ribar" koji je delo vajara Simeona Roksandića rođenog u mestu Majske Poljane koje je među najteže postradalim u nedavnom snažnom zemljotresu.


Istovremeno se sličan skup kome su prisustvovali predsednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Puppovac i potrpedsednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) održavao u Zagrebu na Jerzuitskom trgu gde se nalazi repolika spomenika "Ribar".

"PKS je spremila za ovu prvu hitnu pomoć od 50.000 evra da što pre dođe tamo gde je najpotrebnije i u obliku koji je najpotrebniji, a to je neki privremeni smeštaj, kontejneri da bi ljludi po ovoj hladnoći mogli da prezime i da dok se ne obnove kuće imauju dostojanstven smeštaj", rekao je Čadež.

Predsednik PKS-a je pozvao privrdnike da se priključe pruzanju pomoći postradalom stanovništvu na Baniji.

"Razgovarao sam sa vlasnicima kompanija koje spremaju dodatnu pomoć i to ne u malim iznosima a to su Delta holding i Jafa Crvenka koje imaju svoje operaciju u Hrvtaskoj, dodatnu pomoć sprema i Imlek, Pionir i brojne druge firme s kojima sam u kontaktu svakodnevno", rekao je Čadež.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

PKS donirala Hrvatskoj 50.000 evra


Dodao je kako su srpski privrednici shvatili da mogu, da hoće i da treba da pomognu onima koji su u nevolji.

Preedsednik Privredne komore je poručio predsedniku HGK.a Luki Buriloviću da će u Srbiji uvek imati prijatelje.

"Uvek ćemo pomagati jedni drugima, biti tu kada god to bude potrebno. Dragi građani Hrvatske, želim da što pre saniramo posledice ovog zemljotresa, želim da opet živite normalno u svojim domovima. Možete da se osnlonite na to da će privreda Srbije biti svakog dana vama u pomoći", poručio je Čadež.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

PKS donirala Hrvatskoj 50.000 evra



Otpravnica poslova Ambasade Hrvatske Maja Bogda se u ime Repiblike Hrvatske zahvalila na pomoći PKS-a i svim srpskim privrednicima.

"Zaista smo duboko dirnuti izrazima solidarnosti u ovim teškim trenucima za stanovnike pogođene potresom. Mislim da je važno naglasiti simboliku ovog mesta. Autor ovog dela nije samo rođen u Majskim Poljanama, on se školovao u Glini, a drugi odlivak ove skulpture je na Jezuitskom trgu uz Zagrevu, tako da je simbolika i veza izuzetno snažna", izjavila je Bogdanova.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

PKS donirala Hrvatskoj 50.000 evra


Predsednik Srpskog filantropskog foruma Veran Matić je rekao da su u pogođena područja Hrvatske već upućeni kontejnri kupljeni od donacija MK Grupe koja je dala 70.000 evra i Eliksir grupe koja je uplatila 30.000 evra.

Dodaoje kako ima najava da će pomoći Telekom Srbija i Bambi koji će donirati hranu.

Najvažnija je nabavka kontejnera opremljenih za stanovanje, športa na drva i šatora, rekao je Matić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 3 godine

Nemojte nam zaboga "pomagati". NITKO u Hrvatskoj ne traži vašu pomoč niti bi vam je dali. DALJE od Hrvatske opančari. Koliko je nebo od zemlje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija