• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2021

11:49

SVET ĆE SE GODINAMA OPORAVLJATI OD PANDEMIJE! Srpsko lekarsko društvo pozvalo građane da se vakcinišu!

Društvo

SVET ĆE SE GODINAMA OPORAVLJATI OD PANDEMIJE! Srpsko lekarsko društvo pozvalo građane da se vakcinišu!

Podeli vest

Srpsko lekarsko društvo pozvalo je danas građane da prihvate vakcinaciju bilo kojom od vakcina koju odobri Agencija za lekove Republike Srbije, uz poruku da su potpuno uvereni da se epidemija može najbrže suzbiti vakcinacijom


U pozivu podsećaju da je pandemija korona virusa odnela do sada u svetu blizu dva miliona života i navode da će biti još žrtava.


Ističu da je pandemija načinila nemerljivu štetu u svim sferama života, od koje će se, navode, svet oporavljati godinama, možda i decenijama.

"Naša zemlja je već izgubila blizu 3.500 ljudi. Posledica po fizičko i mentalno zdravlje kod onih koji su bolest preživeli će nesumnjivo biti, samo njihova priroda i obim još uvek nisu poznati. Do sada smo dobrim delom bili bespomoćni", navode.

Dodaju da je mere suzbijanja epidemije bilo teško sprovesti bez velikih posledica po sve delatnosti, način života i po privredu.

Foto: Tanjug

Vakcina protiv korona virusa



Kako ističu, sada imamo sredstva koja daju realnu mogućnost da se epidemija uguši i njene štetne posledice umanje.

Međutim, navode, kako i u sličnim vremenima tokom istorije, tako su i sada "vaskrsnuli nadrilekari", kojima su se pridružili i neki koji su završili medicinske fakultete, koji lakše nego ranije, putem savremenih medija šire iracionalni strah od navodnih katastrofičnih posledica vakcinacije i pozivaju građane da je odbiju.

Iz Srpskog lekarskog društva poručuju da time pridonose produžavanju agonije sa epidemijom, koja već ionako predugo traje i od koje su iscrpljeni svi, a naročito zdravstveni radnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija