• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

24.01.2021

08:02

KADA ĆE SE BROJ OBOLELIH U SRBIJI SPUSTITI NA 150? Poznati profesor dao prognozu: EVO KADA SE OČEKUJE SMIRIVANJE EPIDEMIJE

Društvo

KADA ĆE SE BROJ OBOLELIH U SRBIJI SPUSTITI NA 150? Poznati profesor dao prognozu: EVO KADA SE OČEKUJE SMIRIVANJE EPIDEMIJE

Podeli vest

Epidemija koronavirusa u Srbiji mogla bi da se smiri krajem marta, početkom aprila, kada se broj zaraženih spusti na 150 na 100.000 stanovnika, kaže za Informer profesor Petar Kočović, koji matematičkom analizom prati tok epidemije korone.

Prema njegovim proračunima, naša zemlja je sada u dosta boljoj situaciji i idemo polako nizbrdo sa brojem zaražavanja.


- Sada se nalazimo u 'pop star', zoni što znači da u poslednje dve nedelje imamo 300-500 zaraženih na 100.000 stanovnika. Kada uporedimo sa prethodnim mesecima, to su odlični rezultati, ali ne smemo se opuštati - objašnjava profesor Kočović.

Bolji dani od marta
Na pitanje kada možemo očekivati da se situacija smiri i da bar malo počne normalan život, on prognozira:

Foto: Printscreen/TV happy

Još nema opuštanja: Petar Kočović


- Ukoliko se nastavi ovim tempom i tome se doda vakcinacija i veliko interesovanje građana, već od marta, aprila možemo očekivati bolje dane. Tada možemo imati od 150 do 300 obolelih. Ali, ljudi se ne smeju opuštati. Moraju da se paze i kada prime prvu doze vakcine, dok oni koji nisu imali koronu niti su se prijavili za vakcinu moraju biti odgovorni i poštovati mere - napominje naš sagovornik.

Procenat zaraženih 16, 06
Da se epidemiološka situacija u našoj zemlji popravlja, potvrđuju i najnoviji podaci Ministarstva zdravlja. Do juče u 15 sati, u Srbiji je na kovid-19 testirano 10.638 osoba, od kojih je pozitivno 1.709. Procenat zaraženih u odnosu na testirane je 16,06 odsto.


Nažalost, od poslednjeg izveštaja preminulo je još 19 naših građana, a ukupan broj žrtava do sada je 3.849.
"U bolnici se trenutno leči 4.731 pacijent, od kojih je na respiratoru čak 161 oboleo. Ukupan broj zaraženih u našoj zemlji od početka epidemije je 380.802", saopštavaju iz Ministarstva zdravlja.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija