• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2021

10:24

NEMA OPUŠTANJA, KORONA JE I DALJE PRISUTNA! Tiodorović otkrio kada ćemo moći na letovanje!

Društvo

NEMA OPUŠTANJA, KORONA JE I DALJE PRISUTNA! Tiodorović otkrio kada ćemo moći na letovanje!

Podeli vest

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da je epidemiološka kriva zaravnjena na visokom nivou i da svaki dan imamo barem 20 do 25 odsto potvrđenih od ukupnog broja testiranih

- U poslednjih nekoliko dana raste nam broj prvih pregleda u kovid ambulantama što govori da je virus tu. Javljaju se čak i porodične infekcije i moramo da računamo da je zbog lepog vremena, došlo je do većeg opuštanja jer nisu korišćene sve mere koje su predviđene - istakao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, sve to će dati verovatno blagi porast, već se vidi da kovid bolnice imaju i dalje dosta veliki broj pacijenata, to se može popraviti samo ako budemo vrlo odgovorni.

Tiodorović kaže da opuštanje može da razume, psihološki je ovo veoma težak problem, traje predugo, ali je siguran da ceo medicinski deo Kriznog štaba misli da je vrlo važno da očuvamo barem narednih dana situaciju na ovom nivou, da se mere poštuju, da nema popuštanja, da izdržimo dok se vakcinacija bude sprovodila.

Foto: printscreen RTS

Branislav Tiodorović

- Vrlo je važno da za vakcinaciju imaju mirniju situaciju, da imamo opadajući trend obolevanja, da imamo kontrolisaniju, da se vakciniše mnogo veći broj ljudi, i da na taj način obezbedimo kolektivni imunitet - rekao je Tiodorović.

Podseća da je u celoj Srbiji više od pola miliona vakcinisanih, a sutra počinje i davanje druge doze vakcine.

- Može se reći da imamo dobar trend, ali treba nam brže, zavisi od priliva vakcina - smatra Tiodorović.

Tiodorović je rekao da ako bi vakcinacija išla brže, da se obuhvati tri miliona ljudi vakcinacijom i smiri situacija – onda bi na leto mogli izaći iz ove situacije i ući u kontrolisanu i možda bi mogli da idemo na letovanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17