• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.02.2021

07:11

Još 50.000 doza vakcine Sputnjik V jutros stiglo u Srbiju

Društvo

Još 50.000 doza vakcine Sputnjik V jutros stiglo u Srbiju

Podeli vest

Novi kontigent od 50.000 vakcina Sputnik V jutros je iz Rusije dopremljen u Srbiju, saznaje Tanjug.

Avion "Er Srbije" koji je prevezao cepiva, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je oko 06.30 sati, a vakcine će odmah biti dopremljene u Institut "Torlak", odakle će se distribuirati centrima za vakcinaciju širom zemlje.

Noćas je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo utovar vakcina u avion "Er Srbije" nadgledao ministar za inovacije Nenad Popović, koji je istakao da se odnosi Srbije i Rusije nalaze na najvišem niovu u istoriji.

"Nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija. U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina svojim regionima, ona pomaže Srbiji i šalje vakcine kada su nam najpotrebnije", rekao je Popovoć Tanjugu.

To je, ističe, najčvršći dokaz bratskih odnosa dve zemlje i najboljih ličnih odnsa predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

"Vakcina je danas vrednija od zlata. Vakcine su nam važne za očuvanje zdravlja i života ljudi, ali i za ekonomiju i vraćanje normalnom životu", rekao je Popović, koji je i kopredsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

On je istakao da Srbija, nastavkom vakcinacije ovim tempom, može prva da pobedi pandemiju.

"Da nastavi da jača ekonomiju i privlači investicije, i da učvrsti ulogu ekonomskog lidera u ovom delu Evrope", rekao je Popović.

Iz Rusije je u Srbiju jutros stiglo još 50.000 vakcina, a kroz dva dana, 11. februara, trebalo bi da stignu i ruski stručnjaci, koji će sa kolegama iz Instituta "Torlak" razmotriti mogućnosti da "Sputnjik V" počne da se proizvodi u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 3 godine

Opet se nadam, da ce ove vakcine stici i do nas koji ne zivimo u Beogradu.

SJAJNA VEST, SRBIJA ĆE PRAVITI RUSKE VAKCINE "SPUTNJIK V" VEĆ U APRILU, a najkasnije do leta! Rusi dolaze 11. februara da utanače detalje!
Društvo

SJAJNA VEST, SRBIJA ĆE PRAVITI RUSKE VAKCINE "SPUTNJIK V" VEĆ U APRILU, a najkasnije do leta! Rusi dolaze 11. februara da utanače detalje!

Mi se nadamo i voleli bismo da proizvodnja ruske vakcine u Srbiji počne u aprilu ili najkasnije do leta. Međutim, to će odrediti stručnjaci iz Rusije koji već imaju ogromno iskustvo i koji su uspeli da naprave jednu tako kvalitetnu vakcinu kao što je „Sputnjik Ve", kaže za Sputnjik Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja

03.02.2021

17:50

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija