• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2021

09:50

SRBIJA PRVA ZEMLJA VAN RUSIJE KOJA ĆE PROIZVODITI SPUTNJIK V! Đerlek: Punjenje i pakovanje već za dva meseca

Društvo

SRBIJA PRVA ZEMLJA VAN RUSIJE KOJA ĆE PROIZVODITI SPUTNJIK V! Đerlek: Punjenje i pakovanje već za dva meseca

Podeli vest

Institut Torlak bi za dva-tri meseca mogao da počne sa punjenjem i pakovanjem ruske vakcine Sputnjik Ve, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek

Kada je reč o mogućoj proizvodnji vakcine kod nas, rekao je da bi se to moglo očekivati krajem ove godine, a možda i koji mesec ranije.

On je gostujući na TV Prva naveo da će rad Torlaka u proizvodnji vakcina imati dve faze, pri čmu je prva punjenje i pakovanje smeše koja bi u početku dolazila iz Rusije, a kasnije bi naš institut i sam proizvodio vakcinu.

Naveo je da je veoma dobro što je Ministarstvo zdravlja pre pet godina kupilo jednu od dve potrebne mašine i da je ostalo da se nabavi još jedna, koja je znatno jeftinija.

Ðerlek je pojasnio da će se mnogo više detalja znati u subotu, po završetku razgovora sa ruskom delegacijom koji počinju sutra.

Prema njegovim rečima, investicija u proizvodnju vakcine je naša najbolja investicija u ovoj godini, jer je do vakcina koje drugi proizvode teško doći.

Ðerlek je takođe izjavio da druga faza, faza proizvodnje podrazumeva i novi pogon za proizvodnju vakcine i da tu očekujemo veliku pomoć Rusije.

Kada je reč o količinama koje bi Torlak proizvodio, rekao je da bi to bilo više nego što je nama potrebno i da bi mogli i da izvozimo vakcine.

Istakao je da će Srbija biti prva zemlja van Rusije koja će proizvoditi rusku vakcinu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija