• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

11.02.2021

20:24

(VIDEO) SRBIJO, OVO MORAŠ ISKORISTITI, IMAŠ I ZNANJE I TEHNOLOGIJU DA PRAVIŠ RUSKI SPUTNJIK V! Borba za vakcinu je kao borba za zlato, a mi smo korak spred drugih!

Društvo

(VIDEO) SRBIJO, OVO MORAŠ ISKORISTITI, IMAŠ I ZNANJE I TEHNOLOGIJU DA PRAVIŠ RUSKI SPUTNJIK V! Borba za vakcinu je kao borba za zlato, a mi smo korak spred drugih!

Podeli vest

Uveren sam da će Srbija učiniti sve što je neophodno kako bi u Institutu "Torlak" počela proizvodnja ruske vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V) i njena distribucija u našoj zemlji, regionu, pa i Evropi, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posle sastanka delegacija dve zemlje tim povodom

Srbija bi u tom slučaju bila prva u Evropi koja proizvodi vakcinu na svojoj teritoriji i mogla bi da distribuira vakcinu i u regionu i Evropi.

Kako je dodao, u razgovorima su učestvovali predstavnici ruskog Ministarstva industrije, Ruskog fonda za direktne investicije i ruske agencije za lekove.

- Eksperti sutra počinju razgovore u Institutu 'Torlak'. U prvoj fazi bi se radilo punjenje vakcine, pakovanje i distribuiranje, a za pun ciklus proizvodnje, u drugoj fazi, bi bilo potrebno oko devet meseci. Predsednik Vučić je rekao da bi Srbija kupila potpuno novu opremu kako bi bili ispunjeni svi standardi. Srbija bi bila prva u Evropi koja bi proizvodila vakcinu - rekao je ministar. 

BILO JE I VREME! ČASOVI POČINJU HIMNOM BOŽE PRAVDE, "Osnove sistema odbrane Republike Srbije" - novi predmet u srednjim školama, POSLE SVE U VOJSKU, SRBIJA MORA DA SE BRANI!

Borba za vakcinu je kao borba za zlato, rekao je on i dodao da je sedam evropskih zemalja izrazilo interesovanje da u Srbiji hitno počne proizvodnja.

- Korak smo ispred drugih i verujem da ćemo uspeti da uradimo sve što je neophodno - zaključio je on.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko je ocenio da počinje nova faza u saradnji dve zemlje u borbi protiv virusa korona koja je od početka bila uspešna.

Ruski "Sputnjik Ve" (Sputnik V) je toliko popularan u Srbiji, rekao je on, zbog podataka o efikasnosti, ali i osećaja prijateljstva i poverenja između dve zemlje.

- Ovo je prvi sastanak dve delegacije, upoznavanje, sutra će biti još jedan sastanak, počinje nova faza u saradnji - kazao je ruski ambasador.

 

 

Naša otvorenost, spremnost Rusije i institucija da pružimo tehnologije i pomoć, jasan je pokazatelj da Rusija ne gleda na vakcinu kao na sredstvo za globalno nadmetanje nego da imamo prijatelje s kojima možemo da ostvarimo cilj, da se izborimo sa virusom, istakao je Bocan-Harčenko.

- Verujemo da će i proces (registracije vakcine) u EU ići svojim tokom, bez politizacije - rekao je ambasador.

ZAPAD KORISTI MALOLETNIKE ZA NAPAD NA PUTINA! Moskva nije ovako ljuta bila godinama, PREKO OVOG NEĆE PREĆI!

Direktorka „Torlaka" Vera Stoiljković je rekla da Institut ima tehnologije i znanja neophodna da, uz transfer ruske tehnologije, počne proizvodnja "Sputnjika Ve" (Sputnik V).

Podsetila je da su predstavnici Instituta pre dve nedelje bili u fabrici u Vladimirskoj oblasti u Rusiji i videli pogone za proizvodnju vakcine i tehnologiju koja je njima poznata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 3 godine

Djubretari iz opozicije CUTE, GLASA NEMAJU od kako je uhapsen Belivuk !!! Jedino se Boskic kurci i laze na kub !!!

Penzioner

pre 3 godine

BRAVO za nasu lepu Srbiju, BRAVO za naseg predsednika Vucica !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17