• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.02.2021

10:54

ZATVORE SE I ZAKLJUČAJU VRATA, ONDA ZOVEMO INTERVENTNU! Pomoćnik načelnika Komunalne milicije o "razbijanju" korona žurki, EVO KOGA NAJČEŠĆE ZATIČU UNUTRA

Društvo

ZATVORE SE I ZAKLJUČAJU VRATA, ONDA ZOVEMO INTERVENTNU! Pomoćnik načelnika Komunalne milicije o "razbijanju" korona žurki, EVO KOGA NAJČEŠĆE ZATIČU UNUTRA

Podeli vest

Pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac otkrio je s čim se sve suočava komunalna milicija tokom "razbijanja" korona žurki i provera lokala i stanova po Beogradu

- Posla ima, radimo jednu nepopularnu stvar i nepopularni posao. Broj onih neposlušnih i bahatih koji rade van propisanog radnog vremena i ne poštuju mere Kriznog štaba vezani su sigurno za ovaj broj povećanja novozaraženih - istakao je Šekularac.

On je otkrio kako je protekao vikend komunalne milicije.

- Bilo je više od 400 kontrola, sa 24 tima komunalne milicije, koji su zatekli opet prekoračenje radnog vremena, a i veliki broj onih koji ne poštuju ni u toku dana koliko ljudi sme da bude u zatvorenom prostoru - rekao je on za TV Prva.

Šekularac je otkrio i jedan detalj sa korona žurke koji je ih je zaprepastio.

- Jedna nova stvar jeste da smo u jednom lokalu u Savskoj zatekli više od 150 lica, od kojih je više od 50 odsto bilo maloletno. Ovom prilikom apelujem na roditelje kao na odgovorna lica da utiču na njih i barem oni sa svoje pozicije daju doprinos smanjenju širenja virusa.

Šekularac je istakao i da nisu svi voljni da sarađuju.

- Neki odbijaju da sarađuju. Zatvore se i zaključaju vrata, ali mi imamo mehanizme i načine da se i sa tom situacijom izborimo. Jedinica interventne policije nam je velika podrška - objasnio je on.

Takođe, neće kazna stići samo vlasniku ugostiteljskog lokala u kojem su prekršene mere, već isto čeka i svakog gosta koji se tu zatekne bez maske.

- Svakom gostu ćemo pisati kazne za nenošenje maski, više od 250 lica smo u toku vikenda sankcionisali. Kazna je 5.000 dinara, 2.500 ako se plati u roku od 8 dana - zaključio je Šekularac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija