• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

24.02.2021

07:12

ŠKOLE ĆE BITI PONOVO ZATVORENE? Gojković: U nekima od njih virus slobodno cirkuliše, ODLUKA NA KRIZNOM ŠTABU

Društvo

ŠKOLE ĆE BITI PONOVO ZATVORENE? Gojković: U nekima od njih virus slobodno cirkuliše, ODLUKA NA KRIZNOM ŠTABU

Podeli vest

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio je sinoć da je epidemiološka situacija zabrinjavajuća i istakao da se razmatra ponovno zatvaranje škola.

"To je jedna od opcija o kojoj ćemo razgovarati. U ovom trenutku imamo određeni broj školskih ustanova gde imamo slobodnu cirkulaciju virusa", rekao je Gojković gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u.

Za danas je, inače, najavljena nova sednica republičkog Kriznog štaba.

"Videćemo u kom će pravcu ići prica u vezi sa školama", dodao je Gojković.

Gojković je istakao da se beleži konstantno povećanje broja obolelih od korona virusa, ali i povećan broj obolelih sa teškom klinickom slikom.

"Situacija je zabrinjavajuća, mi imamo sada već konstantno povećanje broja obolelih na sistem koji je prenapregnut već deset meseci. Mi još nismo izašli iz trećeg talasa. Naši kapaciteti zdravstvenih ustanova su i dalje izuzetno opterećeni", rekao je Gojković.

Foto: tanjug printscreen

Sistem je već mesecima opterećen: Zoran Gojković



On je istakao da je sve više mladih zaraženo korona virusom, a kao uzrok visokog broja obolelih naveo je ležernost i neodgovornost pojedinaca.

Što se tiče vakcinacije, Gojković je rekao da ona teče po planu i istakao da je do danas u Srbiji 472.000 ljudi primilo drugu dozu vakcine.

Naglasio je da su sve četiri vakcine, koje su dostupne našim građanima, apsolutno bezbedne i efikasne.

"Vakcine služe da ne biste umrli od kovida 19. Vakcinisani mogu i da obole i da imaju lakšu klinicku sliku i da šire virus", rekao je Gojković ističući da vakcinisani treba da i dalje nose maske.

Govoreći o gerontološkim centrima, on je rekao da oni koji su vakcinisani mogu uz primenu određenih mera da primaju posete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija