• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

24.02.2021

15:47

NOVA USLUGA U OKVIRU NACIONALNE DEČJE SOS LINIJE! Ovo će dodatno doprineti sprečavanju nasilja!

Društvo

NOVA USLUGA U OKVIRU NACIONALNE DEČJE SOS LINIJE! Ovo će dodatno doprineti sprečavanju nasilja!

Podeli vest

U okviru Nacionalne dečije SOS linije danas je aktivirana nova usluga - savetovanje putem četa, koja će, prema rečima ministarke Darije Kisić Tepavčević dodatno doprineti sprečavanju nasilja, posebno među decom i omladinom

Ministarka je podsetila da živimo u savremenom, tehnološkom svetu u kome je elektronski način komunikacije sve prihvatljiviji i dodala da je pandemija korona virusa ubrzala taj proces koji se u ovom momentu pokazao kao najbezbedniji način komunikacije.

Podsetila je da Vlada Srbije ima nulti oblik tolerancije kada je u pitanju nasilje.

- Održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja naše dece je prioritet rada svih nas. U skladu sa time, otvaranje ove usluge daće dodatni doprinos u sprečavanju svake vrste nasilja, naročito u populaciji dece i omladine - rekla je Kisić Tepavčević.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Darija Kisić Tepavčević

Navela je da deca i omladina komunikaciju putem četa doživljavaju kao najprihvatljiviju i dodala da će zahvaljujući novoj usluzi imati priliku da podele svoja iskustva i dobiju odgovarajuće savete od saradnika NADEL-a, ali i da se prepozna svaki oblik zlostavljanja i nasilja i na vreme reaguje.

- Svi savetnici su konstantno pod nadzorom stručnih supervizora tako da kada se uoči bilo kakva potreba za daljim stručnim delovanjem odmah su svi spremni i upravo je to cilj - da se pruži maksimalna podrška i sloboda svoj deci i omladini da prijave bilo koji oblik zlostavljanja i nasilja i da znaju da nisu sama, da imaju kome da se obrate za pomoć i da će odmah da se reaguje - rekla je ministarka.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj Zoran Milačić podsetio je da SOS dečija linija pri tom centru postoji od 2005. godine i da je osnovana kao preventivni program u borbi protiv nasilja nad decom i mladima, kao i za sve potrebe koje iskažu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija