• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.02.2021

08:59

NE PROPUSTITE SPECIJALNO IZDANJE INFORMERA O JASENOVCU - Izjave preživelih logoraša, šokantna priznanja ustaških koljača i opisi monstruoznih zločina!

Društvo

NE PROPUSTITE SPECIJALNO IZDANJE INFORMERA O JASENOVCU - Izjave preživelih logoraša, šokantna priznanja ustaških koljača i opisi monstruoznih zločina!

Podeli vest

* Izveštaj Zemaljske komisije o ustaškim zločinima u logoru smrti * Titova partizanska vlast u izveštaju koji je 15. novembra 1945. potpisao Hrvat Venceslav Celigoj utvrdila je da je u logoru ubijeno između 500.000 i 600.000 Srba, Jevreja i Roma! * Detaljne izjave preživelih logoraša, šokantna priznanja ustaških koljača, detaljni opisi monstruoznih zločina od kojih se ledi krv u žilama

"Granik je bila naprava gdje su se iz brodova i splavi dizali i iskrcavali tereti... Na tom su graniku ustaše ubijali žrtve udarcima maljem ili čekićem po glavi, rezali im trbuhe, vješali im na ruke željezne terete, te ih bacali u Savu..."

"Logoraši su morali sami da iskopaju dugačke i duboke jame, ustaše su ih skinuli do gola, izbili im zlatne zube, pa je zatim žrtva morala da skoči u raku, gdje ju je dočekao ustaša, te je udario maljem po glavi ili joj prerezao grkljan nožem..."

"Ljubo Miloš imao je u zapovjedništvu logora sobu koju je uredio kao nekakvu 'ambulantu'... Navukao bi dugačku, bijelu, liječničku kecelju i poslao ustaškog stražara u židovsku baraku s porukom, da svaki Židov, koji je bolestan, može doći na pregled... Kad bi žrtva došla, postavio bi ju je Miloš uza zid te jakim zamahom noža razrezao grlo, prerezao rebra i rasporio trbuh. On je tu 'operaciju' zvao ritualno klanje Židova, te se njome, kako veli svjedok Riboli, jako ponosio..."

"Svjedok Duzemlić Milan: Vidio sam kako su ustaše prigodom likvidiranja djece u logoru bacili jedno dijete godinu dana staro u zrak, a drugi ga je ustaša dočekao na bajunet... vidio sam također kako je ustaški vodnik Bračić Nikola zaklao zatočenika Šulekić Ivana iz Kozarice i pio mu krv..."

"Svjedok Berger Egon:... ubijali su ljude i metanjem drvenih klinova u usta. Klin se stavio u usta okomito, a tada bi ustaša udario sjekirom po bradi i klin bi izišao napolje na tjemenu... bio sam prisutan kada je poručnik Mujica izrezao jednoj žrtvi na leđima kajiše kao uzde i onda ju tjerao okolo zatežući je za uzde..."

"Svjedok Krkač Tomo: Vidio sam kako su si Filipović-Majstorović Miroslav i njegov pomoćnik Stojičić priuštili zabavu, da trojicu Cigana pobiju na taj način što su naredili prvom Ciganinu da maljem ubije drugog, treći da ubije prvoga, a oni su zatim likvidirali posljednjega..."

"Svjedok Miliša Đorđe: Vidio sam uoči Božića 1941. kad je jedna grupa od 500 Srba odlazila prema ledini. Tu su bili najprije prisiljeni da iskopaju veliku jamu. Nakon toga ustaše su ih jednog, po jednog udarali maljevima po glavi i pobacali ih u jamu..."

Foto: Informer




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Šta je sledeća tema po programu glavnog? Sada ste se setili Jasenovca, sramoto...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija