• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.03.2021

09:33

Situacija u Beogradu je katastrofalna, SVE TREBA DA BUDE ZATVORENO!

Društvo

Situacija u Beogradu je katastrofalna, SVE TREBA DA BUDE ZATVORENO!

Podeli vest

Epidemiolog dr Predrag Kon gostovao je u jutarnjem programu TV Prva i istakao da u Beogradu epidemiološka situacija katastrofalna

- Situacija u Beogradu je katastrofalna. Popunjenost kapaciteta u bolnici je preko 4.300 i to se stalno povećava. Treba shvatiti da smo mi iz nonkovida prešli u kovid jer vraćanje u kovid sistem podrazumeva gubitak zdravstvenih radnika. Mi imamo dve stvari koje traže visoku aktivnost a to u masovna vakcinacija i kriza oko hospitalizacije. Postoji činjenica da oni ljudi koji se inficiraju, ne mogu da budu vakcinisani.

- Uvođenje policijskog časa smo predlagali još u novembru, tada je bio odgovor da to ne može da se sprovede ukoliko se ne proglasi vanredno stanje, išlo se na skraćenje radnog vremena, i te mere su dale rezultat. Mi smo sve vreme upozoravali i sve vreme o tome raspravljamo. Poslednje što je raspravljano je kad smo u utorak tražili ove mere i uvek se kaže da je to protivustavno. Ja uvek kažem, interesantno kako se svi zagrcnemo kad treba da pričao o vanrednom stanu. Svi se sećaju samo policijskog časa. Međutim, policijski čas u slučaju vanrednog stanja bi bio koristan, ali se to uvodi tek kasnije. Daleko smo mi od toga - rekao je Kon.

Foto: printscreen TV Prva

Dr Predrag Kon

U ovom trenutku je potpuno neprihvatljivo da su mere ovako blage, kaže Kon.

- Trebalo je da sve bude zatvoreno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PETIJA

pre 3 godine

Sramota je da se raspravlja da li je važniji rad kafića...ili jedan život, u komšiluku tj. Sloveniji je od 10 oktobra sve zatvoreno sem prodavnica i apoteka da bi se zaštitio život a da niko nije razmatrao da li je to korento.JEDAN JE ŽIVOT i treba ga čuvati.

Bgd

pre 3 godine

Otkud onda toliko umrlih u Sloveniji ako je sve zatvoreno? Imaju veću stopu smrtnosti od Srbije, bar prema zvaničnim podacima. Ne opravdavam događanja u skijaškim centrima, samo pitam.

Pera pravda

pre 3 godine

Pa šta ćeš napolje, zatvori se slobodno u stanu te ne može ugroziti niko, a ako ćeš da mi braniš da slobodno mislim i namećeš mi svoje mišljenje i ja ću tebi da metnem svoje.

Miki

pre 3 godine

Slažem se u potpunosti, a minuse verovatno dobijaš od vlasnika kafića ili od onih što reketiraju kafiće.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija