• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS / Informer

04.03.2021

09:32

NEŠTO SE STRAŠNO DOGAĐA! ARENA SE UBRZANO PUNI! Korona sve češće napada mlađu populaciju, a kliničke slike su sve teže!

Društvo

NEŠTO SE STRAŠNO DOGAĐA! ARENA SE UBRZANO PUNI! Korona sve češće napada mlađu populaciju, a kliničke slike su sve teže!

Podeli vest

Doktor Vlado Batnožić, koordinator privremene bolnice u Areni, kaže za RTS da je trenutno u toj bolnici na lečenju 386 pacijenata, kao i da dolaze sve mlađi ljudi, pa i čitave porodice. Naglašava i da raste broj pozitivnih

- Nešto se strašno događa - poručuje Batnožić

Doktor Vlado Batnožić je, gostujući u Jutanjem dnevniku RTS-a, naveo da je sada u Areni 386 pacijenata, a da ih je juče bilo 370.

- Jedan konstanstan porast broja pacijenata. Juče smo primili 35 pacijenata, a otpustili smo 18. Proteklih dana je bilo između 30, 40 i 50 primljenih pacijenata - kaže Batnožić.

Naveo je da su ranije dnevno primali 10 do 20 pacijenata, kao i da su sada sa težim kliničkim slikama.

- Ranije su to bili lakši pacijenti, a sada su srednje teški i teški. Na kiseoniku je sada 306 pacijenata. Mi smo ranije trošili sedam tona kiseonika na 10 do 15 dana, a sada na tri dana sipamo i sedam tona kiseonika - naveo je doktor.

Istakao je da je promenjena starosna struktura pacijenata obolelih od koronavirusa, ranije su bili uglavnom sredovečni ljudi, a sada je značajan pomak ka mlađoj populaciji, radno sposobnim ljudima od 25 do 35 godina, kao i od 35 do 50 godina.

Foto: printscreen

Kaže da na lečenje dolaze čitave porodice, kao i da ne znaju gde su se zarazili, ali da mlađi uglavnom navode da su bili i restoranima i kafićima, a neki da su bili na skijalištima

 

- To je za nas velika opasnost. Ja molim da se pridržavamo ovih mera koje je naš Krizni štab doneo – nošenje maske, držanje distance. Ako toga ne bude, biće sve gora i gora situacija - poručuje Batnožić.

Batnožić je i direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice, a u njihovoj kovid ambulanti se povećava broj pregleda i pozitivnih pacijenata.

- Ranije smo imali 20 do 30 pacijenata, a sada dnevno imamo i do 100 pacijenata. Dok je ranije bilo pozitivno 10 do 20 odsto pacijenata, sada je to 50 odsto testiranih. To je značajan pomak i skok. Nešto se strašno događa - zaključuje Batnožić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 3 godine

Korona je usla u firme, sve vise zaposlenih koji moraju da rade zbog egzistencije dolazi na posao sa blagim simptomima bolesti jer poslodavci ocigledno ne daju 100% placeno bolovanje, pa narod kalkulise, tako se citave porodice zaraze, naravno tu su zurke, planine, skole. Vakcinise se starija populacija koja mahom ne izlazi ili vodi racuna, a firme koje rade na terenu ili zaposleni koji su svakodnevno u kontaktu sa stotinama kupaca (od kojih deo ne vodi racuna o merama) nisu prioritet, a oni zaraze ostale redom i lancano... Krenite vakcinaciju po firmama ako smo vec obezbedili vakcine...

Milutin Vranjski

pre 3 godine

... vratili se skijaši sa visinskih priprema sa Kopaonika, Zlatibora i Suve Planine. Ali sreća u nesreći, čim se i ako se oporave, odmah će pohrle ko mutavi na more. U medjuvremenu, po koja korona žurka i ... bog da ih vidi. Idemo stoko...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17