• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

11.03.2021

08:47

OVO NIJE SMELO DA SE DESI! Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Situacija je kritična, skoro da više NEMAMO MESTA

Društvo

OVO NIJE SMELO DA SE DESI! Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Situacija je kritična, skoro da više NEMAMO MESTA

Podeli vest

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević kaže da je situacija kritična i prenapeta i da u ustanovi sa 1000 postelja više gotovo da nema mesta.

Adžić Vukićević je za "Novosti" navela da su u sredu ujutru bila slobodna samo dva mesta, a da je dan ranije otpušteno 56, a primljeno novih 80 pacijenata.

"Imamo skoro 900 bolesnika, praktično smo popunjeni. Trideset preostalih postelja namenjeno je intenzivnoj nezi", kaže Adžić i dodaje da je za nedelju dana bilo 500 novih prijema, a da između 10 i 20 odsto bolesnika mogu biti kandidati za intenzivnu negu.

Više od dve trećine bolesnika je u veoma teškom stanju i svi su na kiseoničkoj potpori bilo neinvazivnoj ili invazivnoj, ukazuje Adžić.

Ona ističe da je pritisak na bolnicu neizdrživ, i smatra da se sada plaća danak sretenjskih praznika i zimovanja.

"Ovo nije smelo da nam se dogodi. Trebalo je da nadležni mudrije reaguju. Hitno se nešto mora preduzeti", poručuje Adžić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija