• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2021

12:32

LEKARI TRAŽILI DA ZATVARANJE TRAJE 2 ILI 3 NEDELJE! Gojković: Očekuje nas skok broja obolelih, U PONEDELJAK NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Društvo

LEKARI TRAŽILI DA ZATVARANJE TRAJE 2 ILI 3 NEDELJE! Gojković: Očekuje nas skok broja obolelih, U PONEDELJAK NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Podeli vest

Za vikend će na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Mere će biti kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije, rekao je Zoran Gojković posle sednice Kriznog štaba.

- Aktuelna epidemiološka situacija, prema analizi medicinskog dela Kriznog štava je vanredna. Jedan određeni period vidi se blago povećanje broja obolelih, a epidemiološki deo Kriznog štaba očekuje da će broj dalje rasti u narednom periodu - rekao je posle sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

- Ono što je dobro jeste da taj broj nije eksponencijalno izražen, to je većim delom posledica toga što nam je vakcinacija u toku i što veći broj građan poštuje mere. Vakcinacija se sprovodi kontinuirano. Imamo skoro 700.000 građana koji su revakcinisani i imamo negde oko 1. 850.000 vakcina koje su upotrebljene - kazao je Gojković.

Medicinski deo Kriznog štaba tražio je da se mera zatvaranja, koja će važiti za vikend, produži i traje 14 dana ili 21 dan, rekao je Gojković i dodao da će se o eventualnom produženju trajanja mera odlučivati u ponedeljak.
 

On je rekao da je doneta odluka da  predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane.  

- S tim što su sve manifestacije za ovaj vikend suspendovane. Imamo zatavranje svega osim ove tri stvari. Za sledeću nedelju se nastavlja onlajn nastava za srednje škole ali će se u saradnji sa Ministarstvom prosvete prebaciti i stariji razredi osnovnih škola. U ponedeljak očekujemo novu sednicu kada ćemo govoriti o novim merama koje će važiti tokom sledeće nedelje - dodao je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milos

pre 3 godine

krizni stab je glup i retardiran. bezkicmenjaci i govna. da svi pomremo ne bi se ni pocesali.... kao i vucic

Sabahudin

pre 3 godine

Već godinu dana donosite "mere". I gde smo? Na početku. Samo negujete priču da korona postoji i da je vakcinacija jedino rešenje.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija