• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.03.2021

10:00

TREBA NAM ZAKLJUČAVANJE OD 10 D0 14 DANA! Kon: Nemamo izbora, ako pukne zdravsteni sistem, IMAĆEMO VIŠE MRTVIH!

Društvo

TREBA NAM ZAKLJUČAVANJE OD 10 D0 14 DANA! Kon: Nemamo izbora, ako pukne zdravsteni sistem, IMAĆEMO VIŠE MRTVIH!

Podeli vest

- Mi smo u situaciji kada više nemamo izbora, moramo neke mere da preduzmemo da bi nam opstao zdravstveni sistem - rekao je dr Predrag Kon, gostujući na TV Prva zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

Upitan da li nam je potrebno duže zaključavanje, dr Kon je rekao da je sada "minimum 10 do 14 dana da budemo pod merama, jer je virus sada toliko oko nas, da je nemoguće zaustaviti ga bez drastičnih mera".

Epidemiolog i član Kriznog štaba upozorio je i da bi se padom zdravstvenog sistema povećao broj smrtnih slučajeva.

Dr Kon je naglasio da ako bi svi poštovali pravila - maska, distanca, higijena, da nam ovako drastične mere ne bi bile potrebne, kao i da je jedini izlaz iz cele ove situacije masovna vakcinacija.

I Vesić je istakao da ako bi se poštovale mere, bilo bi dovoljno da su samo one na snazi.

- Ako ne radi ekonomija neće biti para za vakcine, tako da ako ne radi ekonomija neće biti javnog zdravlja - smatra Vesić.

Foto: printscreen TV Prva

Vesić i Kon u studiju TV Prva

Na to je dr Kon dodao: "Mi nismo eksperti za ekonomiju, ali kao medicinski deo ne možemo da imamo drugačije stavove nego što ih imamo, i mi moramo da stojimo iza toga".

Vesić je istakao da "imamo ljude kojima moramo da obezbedimo da rade, da primaju plate i zato moramo da se borimo za njihova radna mesta".

- Besan sam jer su se na Kopaoniku i Zlatiboru organiziovale žurke, a zatim su ti ljudi došli u Beograd i zarazili ljude u gradu - rekao je Vesić.

Na pitanje voditeljke kako je moguće da imamo ovoliki skok broja zaraženih kada imamo veliki broj vakcinisanih, dr Kon kaže da je to moguće, jer smo u Srbiji sa vakcinaijom krenuli kada smo imali visoku prisutnost virusa.

- U bilo kom zatvorenom prostoru postoji virus i tako je veoma lako da se on širi - rekao je dr Kon.

On je još naveo da se mladi ne vakcinišu, a da oni najviše šire virus.

Upitan šta nas čeka od ponedeljka, koje mere možemo da očekujemo, dr Kon nije izneo detalje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pero

pre 3 godine

Nisu oni gosp.Vesiću došli u Beograd pa širili zarazu oni su se VRATILI u Beograd sa zimovanja na Kopaoniku ili Zlatiboru.Da su otišli na selo nebi se zarazili ili prenosili zarazu, Kod stoke nema zaraze, samo rad.Zašto gospodo nezaključate žarišta a ne celu srbiju,.Žarišta zaključajte a ostatak srbije nek radi, zašto u selu da ima policiski čas, pa treba mi potvrda da bi obišao pčelinjak ili sl.

nesko09

pre 3 godine

Sve Vam se to vraca zbog pogresnog ukidanja mera pred izbore 2020 u Junu.Da niste tada ucinili uslugu ovima na vlasti,danas bi ste imali kredibilitet i kod njih i kod naroda.Ovako ste onaj koji i kolege izbegavaju,a Vi se upitajte zasto.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija