• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

16.03.2021

23:31

NEDELJA NOVI DAN D ZA JOŠ OŠTRIJE MERE! Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata Kriznog štaba! Na čemu su još lekari insistirali, a nije prošlo?

Društvo

NEDELJA NOVI DAN D ZA JOŠ OŠTRIJE MERE! Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata Kriznog štaba! Na čemu su još lekari insistirali, a nije prošlo?

Podeli vest

Da li će mere koje su danas usvojene važiti duže od pet dana na koliko su sada oročene ili će biti produžene pa i pooštrene, biće razmatrano već u nedelju. Tada će biti analizirano da li je zatvaranje tokom ove nedelje dovelo do smanjenja cirkulacije virusa, saznaje “Blic”

U nedelju, kako sada stvari stoje, neće biti održana sednica celokupnog Kriznog štaba, ali će njegov medicinski deo imati prvi presek stanja. U ponedeljak bi već mogla da stupi nova odluka na snagu.

Današnjoj odluci da se i na radne dane primeni režim koji je bio tokom protekla dva vikenda, predhodila su dva sastanka premijerke Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba, jedan u nedelju, a potom juče i drugi sastanak. Međutim, i pored toga ni današnja sednica nije prošla sasvim glatko, saznaje "Blic".

MERE SE PRODUŽAVAJU U PONEDELJAK?! EVO ŠTA NAS OČEKUJE ZA VASKRS! Upozorenje doktora Tiodorovića!

Medicinski deo Kriznog štaba tražio je “zatvaranje” na 14 dana i taj zahtev iznet je pred članove. Kako saznajemo, medicinski deo je predložio da celokupan paket mera, a tako i prelazak mlađih osnovaca na onlajn nastavu, počne da se primenjuju već od sutra. Premijerka se nije složila navodeći da se iz odluke izuzmu mlađi osnovci jer roditeljima treba dati vremena da se pripreme.

KORONA DRAMA U SRBIJI! ČAK 5.201 NOVI SLUČAJ ZARAZE! PREMINULA 31 OSOBA! NA RESPIRATORIMA 211 PACIJENATA!

Tokom prošlogodišnjeg karantina jedan od najvećih problema jeste bio šta sa mlađim osnovcima koji su suviše mali da bi ostajali sami kod kuće. Prošle godine ovu meru je pratila i mogućnost da jedan roditelj ne radi. Ujedno odluka da i mlađi osnovci pređu na onlajn dokaz je da je situacija u Srbiji alarmantna jer su upravo najmlađi bili poslednja mera kojoj se pribegavalo.

Moguće dodatno pooštravanje mera

Danas niko nije ni mogao niti želeo da precizira šta nas čeka od nedelje. Većina sagovornika “Blica” smatra da ukoliko brojke ne krenu da padaju i ne smanji se priliv obolelih u već prepune bolnice, razmatraće se između produženja postojećih mera i dodatnog pooštravanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bracca

pre 3 godine

Ma zašto zatezanje mera,bitnije je otkrivanje spomenika,masovno okupljanje po ski centrima,žurke,pijanke od smrti ljudi jer ko još ceni narod bitni su provodi i privreda što reče onaj Vesić

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija