• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. M.

19.03.2021

22:45

ALEKSANDAR KAVČIĆ OBMANUO ĐAKE I RODITELJE! Besplatne udžbenike sad povoljno prodaje?!

Društvo

ALEKSANDAR KAVČIĆ OBMANUO ĐAKE I RODITELJE! Besplatne udžbenike sad povoljno prodaje?!

Podeli vest

Aleksandar Kavčić, koji preko svoje Fondacije "Alek Kavčić" već mesecima reklamira besplatne udžbenike, sada je konačno pokazao da od njegovih obećanja i besplatnih udžbenika nema ništa

Na njihovom sajtu Besplatnabiblioteka.com sada je moguće i naručivati udžbenike za osnovce, ali ne besplatno, već po ceni od dva dinara po stranici. Da stvar bude gora, čak ni dostava knjiga nije besplatna, već svi oni koji naruče pakete udžbenika jeftinije od 2.000 dinara moraju da plate poštarinu 275 dinara.

Loši udžbenici

Biznismen Aleksandar Kavčić i dalje poziva roditelje da ne kupuju udžbenike, već da ih naručuju preko sajta njegove fondacije.

- Udžbenici koji su postavljeni na sajt Besplatnabiblioteka.com će tu i ostati i apelujemo na roditelje da nema potrebe da žure sa kupovinom udžbenika za narednu školsku godinu - rekao je Kavčić.

Za naručivanje su dostupni kompleti udžbenika za prvi, drugi i treći razred izdavača "Nova škola", kao i udžbenici za tehniku i tehnologiju od 5. do 8. razreda izdavača "Infotehnika".

Profesor Miloljub Albijanić, čiji se udžbenik iz matematike za sedmi razred bez njegove saglasnosti našao na Kavčićevom sajtu, objasnio je da udžbenici ove dve izdavačke kuće jesu odobreni, ali da ih niko ne koristi.

- Kako je rekao, Kavčić je tim autorima platio unapred. A nama nije! To su nepostojeći udžbenici. Oni jesu odobreni, ali je pitanje da li ih uopšte neko od nastavnika u školama koristi - napominje Albijanić.

Sindikat zabrinut

U Sindikatu Zavoda za udžbenike kažu da su se obratili nadležnim institucijama kako bi saznali da li je ugovor potpisan između Zavoda i Fondacije "Alek Kavčić" štetan po njih kao radnike.

- Zaposleni u Zavodu sporni ugovor nisu ni videli. Sve što znamo - znamo iz medija, ništa više od toga. Zbog cele fame koja se podigla poslali smo dopis direktoru Zavoda i od njega tražili da nam kaže da li je ugovor potpisan, šta u njemu piše i, najvažnije, da li je on štetan po Zavod kako se priča ili nije. Međutim, ni mesec dana kasnije odgovor nismo dobili. Zato smo rešili da se obratimo nadležnim institucijama i povereniku za informacije od javnog značaja - kažu u sindikatu i dodaju:

- Mi ne znamo šta se događa, ne znamo da li je to dobro ili loše po nas... Smatramo da imamo pravo da dobijemo tačne informacije, jer se sve to tiče i nas zaposlenih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mira

pre 3 godine

Ugovor je štetan i za autore i za radnike Zavoda, to je očigledno, a niko od tog ugovora nije video nikakve koristi. Autori treba da se udruže i da tuže i Zavod i Kavčića, jer su bez odobrenja autora dozvolili da se pdf-ovi kače na sajt. Kavčić neka se ne vadi da to nije njegova stvar. Sigurno je znao šta piše u ugovorima između autora i Zavoda. Za ostale dve kuće niko, malte ne, nije ni čuo do sada. To, koliko su od Kavčića dobili za jednokratno ustupljena prava je sigurno za njih daj šta daš, jer sogurno ne bi nikad dobili više. Zato je Kavčić odabrao baš njih. Kad potroše te pare, ove izdavačke kuće će da se ugase, vedećete.

Ranko

pre 2 godine

Svakako je jeftinije od 16000 din. za udzbenike 6. razreda! Reketasi i smradovi! u potpisu Srbin!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17