• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.03.2021

11:45

Lončar za ruske Vesti TV: SRBIJA SE SAMA BORILA ZA VAKCINE! Proizvodnja Sputnjika V na Torlaku mora početi što pre!

Društvo

Lončar za ruske Vesti TV: SRBIJA SE SAMA BORILA ZA VAKCINE! Proizvodnja Sputnjika V na Torlaku mora početi što pre!

Podeli vest

Ministar zdravlja u Vladi republike Srbije dr Zlatibor Lončar istakao je u intervjuu za nacionalnu televiziju ruske federacije, Vesti TV, da se Srbija u pogledu nabavke vakcina oslanjala na svoje resurse i sama se borila za vakcine, bez čekanja da joj neko pomogne, pokloni ili da milostinju

Ruska televizija navodi da je Srbija ostvarila izuzetno značajan rezultat u oblasti imunizacije građana, po stopi vakcinacije prestigla celu Evropsku uniju po broju vakcinisanih na milion stanovnika, i da je  gotovo 900 hiljada ljudi već dobilo drugu dozu leka.

Veliki deo intervjua ministra Lončara posvećen je i saradnji dveju zemalja u pogledu proizvodnje vakcine Sputnjik V u Srbiji.

- U ovom momentu, baš svaka zemlja na svetu želela bi da ima pogon za proizvodnju vakcina. Zahvalni smo našem predsedniku Vučiću i predsedniku Ruske federacije Putinu koji su se složili oko toga da se ruska vakcina proizvodi u Srbiji. Taj projekat moramo sprovesti što je pre moguće, jer je to u interesu zdravlja svih građana Srbije - istakao je ministar Lončar.

Ruske Vesti TV navode da će proces proizvodnje vakcine Sputnjik V u Srbiji otpočeti veoma brzo, a da će se obavljati u Institutu za virusologiju i vakcine Torlak, koji je jedan je od najstarijih instituta ove vrste na svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 3 godine

Bravo gospodine Ministre Lončaru Čestitam vam na trudu i uspehu. Šteta da se neki trude, da vaš trud degradiraju, jer neznaju šta sve stoji iza toga. Mogli bi biti ponosni na vas.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija