• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2021

09:23

Dr Marija Zdravković: KBC "Bežanijska kosa" ponovo u kovid sistemu, počeo prijem pacijenata!

Društvo

Dr Marija Zdravković: KBC "Bežanijska kosa" ponovo u kovid sistemu, počeo prijem pacijenata!

Podeli vest

U Kliničko bolničkom centaru "Bežanijska kosa", koji se danas vratio u kovid sistem, pregledano je 12 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom i primljena su dva vitalno ugrožena pacijenta koji će odmah ući u jedinicu Intenzivne nege, izjavila je direktorka te ustanove Marija Zdravković



- To su pacijenti koji su duže vreme čekali kod kuće i došli su u izuzetno teškom stanju - rekla je Zdravković za RTS.

Ističe da je bolnica spremna za ulazak u kovid sistem što se tiče ljudstva i organizacije.

- KBC Bežanijska kosa ima oko 250 postelja koje će biti na raspolaganju kovid pacijentima. Od toga je 10 odsto na intenzivnom najvišem nivou, šok jedinice, i mislim da će to biti verovatno dovoljno za pokrivanje najtežih pacijenata koji zahtevaju hospitalno lečenje - navodi Zdravković.

Poručuje da onkologija KBC "Bežanijska kosa" nastavlja da radi i da ima odvojen ulaz od kovid dela.

Navodi da je ta bolnica tokom prethodnih nedelja, koliko nije bila u kovid režimu, zbrinjavala pacijente sa posledicama kovid, a oko jedne šestine pacijenata su bili oni koji su došli zbog urgentnih stanja koja su nastala kao komplikacija kovid infekcije.

- Mi smo zbrinuli oko 13.000 pacijenata, od toga je hospitalno lečeno oko 1.600. Ono što je bitno je da kovid infekcija ostavlja produženo stanje ne samo hroničnog zamora, nego i posledice na kardiovaskularnom sistemu, plućima, neurološke posledice i zbog toga je bitno da se ti pacijenti jave na vreme i dobiju terapiju - poručila je Zdravković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija