• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2021

14:53

Položeni venci na Spomenik deci stradaloj u NATO bombardovanju! Prekinuta detinjstva podsećaju na sve strahote strašnog proleća 1999. godine! /FOTO/

Društvo

Položeni venci na Spomenik deci stradaloj u NATO bombardovanju! Prekinuta detinjstva podsećaju na sve strahote strašnog proleća 1999. godine! /FOTO/

Podeli vest

Ministarka Darija Kisić Tepavčević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić položili su danas na Tašmajdanu vence na Spomenik deci stradaloj u NATO bombardovanju i ocenili da sve žrtve, a posebno prekinuta detinjstva obavezuju da pamtimo strahote proleća 1999.

"Nikada nećemo dozvoliti da žrtve tog tragičnog događaja budu zaboravljene, a ono što svakog čoveka najviše boli to su dečje žrtve i dečije suze. Milica iz Batajnice, Sanja iz Varvarina, Branimir iz Aleksinca i brojna druga prekinuta detinjstva podsecaju nas na sve strahote strašnog proleća 1999. godine", rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja.

Odajući poštu svoj deci stradaloj u NATO bombarodovanju šaljemo poruku da se takvo zlo više nikada i nigde ne ponovi, navela je ona.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je da smrt male Milice Rakić pokazuje koliko je nevinih ljudi stradalo u NATO bombardovanju.

"Izgubljeni dečji životi pokazuju svu besmislenost te agresije", rekao je Vesić koji je podsetio i da je bomabrovanje 1999. godine bilo peto bombardovanje Beograda u 20. veku.

Srbija će, kako kaže, zato raditi sve da kao zemlja bude "dovoljno snažna" da se takvi dogadaji nikada više ne ponove.

"Ako se neko pita zašto je Srbija ekonomski i vojno jača, neka se seti 1999, 1941. i 1944. i odgovor će biti jasan", rekao je Vesić na dan kada je pre 22 godine počelo NATO bombardovanje, jedan od najtužnijih i najpotresnijih dogadaja u našoj istoriji.

Na spomenik stradaloj deci vence je položila i delegacija iz Trebinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija