• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

01.04.2021

08:30

TRUDNICI (29) SE U "MIŠOVIĆU" BORE ZA ŽIVOT, DEVOJKA (22) IMALA INFARKT ZBOG KORONE Dramatične vesti iz bolnica u Beogradu

Društvo

TRUDNICI (29) SE U "MIŠOVIĆU" BORE ZA ŽIVOT, DEVOJKA (22) IMALA INFARKT ZBOG KORONE Dramatične vesti iz bolnica u Beogradu

Podeli vest

U KBC "Dr Dragiša Mišović" u ovom trenutku nalazi se 265 pacijenata, među kojima je 25 dece, kao i dvadesetdevetogodišnja trudnica, koja je na respiratoru, rekao je načelnik radiologije u toj ustanovi dr Đorđe Lalošević.

U jedinicama intezivnog lečenja nalazi se 72 pacijenata, od kojih je 15 intubirano, rekao je Llošević za RTS i napominje da se među pacijentima na respiratoru nalazi i dvadesetdevetogodišnja trudnica.

"Na žalost trudnica 1992. godište je u prilično teškom stanju, mi naravno nećemo odustati i borimo se i borićemo se maksimalno za nju", navodi Lalošević.

On kže da je klinička slika pacijenata sada mnogo teža, da mnogo brže dolazi do komplikacija.

"Da li je to britanski ili južnoafrički soj, ja ne mogu da kažem. Postoji, ali definitivno klinička slika i snimci koje dobijamo skenerom su znatno teži. Zato se treba javiti odmah na početku. Sada postoje neki antivirusni lekovi koji se daju određenog dana u zavisnosti od kliničke slike koji apsolutno puno pomažu pacijentima. Znači, ako mi zakasnimo jedan, dva dana, to onda nažalost može da se završi tragično", objašnjava Lalošević.

Foto: printscreen RTS

Đorđe Lalošević



Lalošević je istakao da postoji mogućnost da se koronom zaraze i oni koji su primili obe doze vakcine, ali da je njihova slika puno lakša, i kao primer naveo svog oca od 93 godine, koji je oboleo od kovida posle revakcinacije i leži u bolnici sa kliničkom slikom koja "nije tako loša".

"Postoji mogućnost da se neko razboli i nakon primanja vakcine, ali apsolutno je to slabija klinička slika i na ovaj način molim, ako mogu tako da kažem, ljude da se vakcinišu jer bez četiri, četiri i po miliona ljudi koji su vakcinisani, mi nećemo izaći iz ovog vrzinog kola dugo", apelovao je Lalošević.

Sa druge strane, u kovid bolnici u Batajnici primljena je devojka od 22 godine koja je zbog korone imala i infarkt, rekla je voditeljka tokom uključenja ispred KBC "Dr Dragiša Mišović".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija