• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

05.04.2021

12:36

SRBI MOGU DA BIRAJU GDE ĆE NA MORE! Još jedna zemlja odobrila ulazak uz PCR test!

Društvo

SRBI MOGU DA BIRAJU GDE ĆE NA MORE! Još jedna zemlja odobrila ulazak uz PCR test!

Podeli vest

Kipar je srpskim državljanima omogućio da mogu da uđu u zemlju uz obavezan PCR test, kaže direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

Seničić je rekao da još nema sporazuma o priznavanju sertifikacije za vakcinaciju i naveo da je za sada potreban PCR test.

Što se tiče Grčke, Seničić za TV Pink kaže da su u toj zemlji produžene rigorozne mere u borbi protiv korona virusa do 19. aprila i da se očekuje da nakon toga krene pripremni deo sezone.

- Ukoliko to krene, naši građani će moći da uđu, ali isključivo preko prelaza u Bugarskoj i uz PCR test - naveo je on.

Seničić je podsetio da je Srbija napravila sporazum sa četiri zemlje u regionu - Crnom Gorom, Severnom Makedonijom, BiH i Albanijom o ulasku naših građana bez ikakvih dodatnih uslova, tj. bez testova.

S druge strane, kako je Blic pisao, od prošle nedelje u Hrvatsku bez negativnog PCR testa mogu da uđu vakcinisani s obe doze vakcine, uključujući i kinesku i rusku, oni koji su preboleli kovid 19 u poslednjih šest meseci, a priznavaće se i brzi antigenski test priznat u EU.

Uslovi za Hrvatsku

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je rok od 14 dana nakon druge doze bilo koje vakcine za prelazak granice određen jer se „14 dana nakon druge doze vakcine razvija maksimalan imunitet koji ostaje stabilan“.

Što se tiče Bugarske za ulazak je i dalje potreban negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata, a ova mera važi još od 28. jula prošle godine kada je ova država, posle nešto više od mesec dana, otvorila svoje granice za strane državljane.

Od decembra 2020, Turska je uvela kao uslov za ulazak u zemlju obavezan PCR test, ne stariji od 72 sata, i to čak i za decu stariju od šest godina.

Državljani Srbije od 12. januara ove godine mogu da uđu u Crnu Goru bez posedovanja negativnog PCR testa preko svih graničnih prelaza, uz poštovanje zdravstvenih mera, u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdrvlje Crne Gore, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Danica

pre 3 godine

Neka hvala i ove godine letovacu na mojoj zastakljenoj terasi,koja je puna cveca,a ruski aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima u stanu mi omogucava cist vazduh.Od kad se pojavila korona naucila sam da uzivam na mojoj terasi gde rado pijem kafu,a sa muzem popijem i po koju domacu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija