• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2021

18:21

NOVA POMOĆ DRŽAVE! U julu i avgustu po 30.900 dinara! OVO JE USLOV!

Društvo

NOVA POMOĆ DRŽAVE! U julu i avgustu po 30.900 dinara! OVO JE USLOV!

Podeli vest

Vlada Srbije usvojila je izmenu Uredbe kojom se turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje pomoć u iznosu od dve minimalne zarade (za svaki mesec u visini od 30.900 dinara po svakom turističkom vodiču i turističkom pratiocu) uplatom na dinarski tekući račun kod poslovnih banaka

Te dve minimalne zarade biće isplaćene u julu i avgustu.

Pomoć u istom iznosu od dve minimalne zarade dobiće i zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu. Sredstva se dodeljuju po svakom zaposlenom za koga je privredni subjekat isplatio zaradu za mesec decembar 2020. godine i podneo odgovarajuću poresku prijavu.

Građanima koji samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi, a koji su najranjivija kategorija u sulovima oandemije, Vlada Srbije dodelila je bespovratnu pomoć od 230 miliona dinara, za više od 3.100 samostalnih umetnika. Samostalni umetnici čiji status je utvrdilo reprezentativno udruženje u kulturi dobiće pomoć u vidu od dve minimalne zarade, koje će biti isplaćene u julu i avgustu.

Pomoć od 60 evra u dinarskoj protivvrednosti biće isplaćena svim državljanima Srbije koji se nalaze u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na današnji dan. Nacionalna služba za zapošljavanje, pre početka isplate, sačiniće izvod iz službene evidencije lica koja imaju pravo na pomoć i dostaviti ga Banci Poštanska štedionica a.d. Beograd.

Isplata novčane pomoći obavljaće se bez prijave lica, počev od 1. juna ove godine. Novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 3 godine

Svi koji imaju veze sa turizmom su dobili pomoc sem nas koji izdajemo apartmane po princiopu stan na dan, a prijavljeni smo i kategorisani i uredno placamo porez.

KAKVA VEST! NOVA POMOĆ DRŽAVE! Svima koji menjaju staru stolariju i ložišta do 50 odsto! Evo kada možete da se prijavite!
Društvo

KAKVA VEST! NOVA POMOĆ DRŽAVE! Svima koji menjaju staru stolariju i ložišta do 50 odsto! Evo kada možete da se prijavite!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović najavila je subvencije države za povećanje energetske efikasnosti zamenom vrata i prozora, kao i za rešavanje pitanja individualnih ložišta. Istakla je da država svakodnevno u svakoj oblasti, radi na tome da životna sredina bude zdravija i kroz donošenje propisa i kroz inspekcijski nadzor

11.04.2021

19:39

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija