• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

16.04.2021

15:52

MAJKA ZARAZILA BEBU JOŠ U TRUDNOĆI! Lekari ističu to je do sada najteži zabeleženi slučaj korona virusa

Društvo

MAJKA ZARAZILA BEBU JOŠ U TRUDNOĆI! Lekari ističu to je do sada najteži zabeleženi slučaj korona virusa

Podeli vest

Lekari kragujevačke Klinike za neonatologiju bore se za život novorođenčeta koje je na svet došlo pre sedam dana, zaraženo koronom. To je prva beba u ovom delu Srbije koja je priključena na respirator

Prema rečima načelnice Klinike za neonatologiju dr Dragane Ristić, "porodilja, majka deteta, je iz Trstenika, a porodila se u Kraljevu. Nije znala da je zaražena, jer bila asimptomatski nosilac virusa.

- Koronu je prenela bebi u trudnoći, verovatno preko placente. Odmah nakon rođenja, beba je u prvih tri sata razvila temperaturu i poremećaj disanja. U Kraljevu je urađen antigenski test koji je pokazao covid. Prvog dana je dete prebačeno kod nas, u Kragujevački klinički centar, gde je potvđen i PCR test.

Novorođenče je na respiratoru, na veštačkim plućima. Još uvek nije u stabilnom stanju, životno je ugroženo, jer ima komplikacije COVID - a koje postoje. Ima zapaljenjske parametre koji govore da je u Citokinskoj oluji, koja može da bude fatalna, kaže dr Ristić.

Ovo je, prema rečima lekara, najteži do sada slučaj covida kod dece u ovom delu Srbije.

Do sada su deca, koja su bila zaražena, imala lakše simptome - temperaturu, curenje nosa ili retko lakši oblik upale pluća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
To je pokazatelj da deca ne ob

pre 3 godine

To je pokazatelj da deca ne obolevaju i da je pravi trenutak da slepci otvore skole!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija