• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.04.2021

12:51

UST: Snežana Bjelogrlić da podnese ostavku!

Društvo

UST: Snežana Bjelogrlić da podnese ostavku!

Podeli vest

Udruženje sudija i tužilaca Srbije poziva izbornog člana Visokog saveta sudstva Snežanu Bjelogrlić da bez odlaganja podnese ostavku na mesto Predsednika Društva sudija Srbije, nalazeći da bi jedino na taj način pokazala da će biti istinski predstavnik svih sudija i da mandat neće iskoristiti za favorizovanje članova strukovnog udruženja kojim rukovodi


Imajući u vidu način na koji su svoj mandat koristili u prethodnom sazivu izborni članovi Državnog veća tužilaca iz redova Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, te broj članova tog udruženja koji su iskoristili prisustvo svog rukovodstva u tužilačkom savetu za profesionalno napredovanje, UST ne može da očekuje ništa drugo od predstavnice još jednog ''autentičnog'' udruženja u sudskom savetu, naročito imajući u vidu da je u samom programu istakla svoju dugogodišnju aktivnost u Društvu sudija Srbije i njen sasvim neodređeni stav u pogledu unapređenja procesa karijernog napredovanja sudija, koji je sakrila iza uobičajenih floskula da isti mora biti objektivniji i transparentniji, navodi se u saopštenju UST.

UST još jednom ističe da je jedino strukovno udruženje koje je u statut unelo odredbu o nespojivosti funkcija, kojom je propisano da svakom članu organa udruženja prestaje funkcija u organu udruženja izborom za člana pravosudnog saveta, upravo kako najviši funkcioneri udruženja u slučaju izbora u pravosudne savete ne bi imali čak ni moralnu dilemu kada odlučuju o članovima svog udruženja. Činjenica da sva druga strukovna udruženja beže od toga, jasno pokazuje da nisu spremna da se odreknu svojih funkcionera u slučaju da budu birani u pravosudne savete i da se od njih očekuje da se prevashodno staraju o ličnim interesima svojih članova, čak i kada su izabrani da predstavljaju čitavu struku.  
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija