• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

20.04.2021

20:36

(FOTO/VIDEO) SRBIJO, GLEDAJ I UŽIVAJ! VOZIĆEMO SE 200 NA SAT, RUSI ZAVRŠILI KLJUČNI TUNEL I VIJADUKT VISOK KAO OSMOSPRATNICA! Radovi gotovi pola godine pre roka!

Društvo

(FOTO/VIDEO) SRBIJO, GLEDAJ I UŽIVAJ! VOZIĆEMO SE 200 NA SAT, RUSI ZAVRŠILI KLJUČNI TUNEL I VIJADUKT VISOK KAO OSMOSPRATNICA! Radovi gotovi pola godine pre roka!

Podeli vest

RŽD Internešnl završio je građevinske radove na izgradnji najdužeg železničkog vijadukta u Srbiji od tri kilometra u plavnom delu Dunava i prvog tunela bez zastora "Čortanovci", u okviru gradnje brze pruge na deonici Stara Pazova - Novi Sad, saopštila je danas ta ruska kompanija

Radovi su, kako je navedeno u saopštenju, završeni više od pola godine pre planiranih rokova.

RŽD Internešnl navodi da su u aprilu oba objekta uspešno prošla inspekciju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za usklađenost sa projektnim rešenjima.

Pre puštanja u rad vijadukta i tunela, što je planirano za kraj 2021. godine, biće izvedeni radovi na ugradnji kontaktne mreže, gornjeg stroja koloseka. Takođe, biće sprovedena ispitivanja pre puštanja u rad, koja su planirana za jesen.

Radovi na izgradnji vijadukta poceli su 1. novembra 2017. godine. Njegova dužina je tri kilometra, a visina pojedinih stubova 26 metara, što se može uporediti sa visinom osmospratnice.

BAJDEN OD ALBANACA TRAŽI "TEŠKE KOMPROMISE" SA SRBIJOM, Priština sanja da to znači formiranje SZO, a da ih Beograd zauzvrat prizna! LJUDI, NA ČEMU STE VI?!

Vijadukt je projektovan na izlazu iz tunela "Čortanovci" ispred Sremskih Karlovaca i proteže se u plavnom delu Dunava.

Deo objekta se nalazi na strmom terenu i zato je, kako bi se osigurala pouzdanost objekta za vreme njegove izgradnje i korišćenja, bilo izgrađeno 20 zaštitnih konstrukcija protiv klizišta.

Tunel "Cortanovci" čine dve paralelne cevi ukupne dužine 2,2 km. Radovi na njegovoj izgradnji odvijali su se neprekidno od septembra 2017. godine i završeni su sedam meseci pre ugovornih rokova, naveo je ruski izvođač radova.

Neposredna izgradnja tunela trajala je tri godine. Probijanje se odvijalo istovremeno na četiri tačke dve cevi severnog i južnog portala.

U tunelu se trenutno odvija polaganje gornjeg stroja koloseka.

ZAVRŠNI UDARAC LUDILU MILOGORACA! UGOVOR SPC I VLADE CG, još samo da PATRIJARH PORFIRIJE i premijer KRIVOKAPIĆ utanače datum! Pobeda prava, pravde i narodne volje!

Prilikom izgradnje bile su korišćene napredne ruske i međunarodne tehnologije, koje su testirane, između ostalog i prilikom izgradnje olimpijskih objekata u Sočiju.

Rok za bezbedno korišćenje tunela koji je određen projektom je najmanje 100 godina.

Nakon završetka svih radova u skladu sa projektom, putnički vozovi će na deonici brze pruge Stara Pazova - Novi Sadi moći da razvijaju brzinu do 200 km na čas, a teretni do 130 km na čas.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17