• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

23.04.2021

22:58

PAPRENO! NOVI TROŠKOVI ZA NAŠE TURISTE KOJI BI DA LETUJU U GRČKOJ!

Društvo

PAPRENO! NOVI TROŠKOVI ZA NAŠE TURISTE KOJI BI DA LETUJU U GRČKOJ!

Podeli vest

Za ulazak u Grčku i deca starija od pet godina moraju da imaju negativan PCR test

Ukoliko roditelji koji se nisu vakcinisali krenu na odmor sa dva deteta starija od pet godina, moraće samo na testove i putno osiguranje da izdvoje najmanje 85.500 dinara, ili oko 700 evra! To je više od ukupne cene aranžmana za celu porodicu, koja u pojedinim mestima u Grčkoj iznosi 600 evra.
 

S druge strane, u slučaju kada su roditelji vakcinisani, troškovi za celokupnu porodicu smanjiće se za 330 evra.
 

Osigurajte se!

Kovid osiguranje je potrebno i preporučeno za sva putovanja u trenutku pandemije
Aleksandar Seničić, Juta




PCR i za decu
Grčka je 19. aprila otvorila granice i turisti iz Srbije mogu da putuju sa negativnom PCR testom ili potvrdom o vakcinaciji. Međutim, juče je doneta nova odluka, prema kojoj i deca starija od pet godina moraju takođe da imaju test ne stariji od 72 sata.


Računica pokazuje da će sva četiri člana porodice morati da plate papreno za PCR test. Testiranje u Srbiji košta 9.000 dinara po osobi, pa će njih četvoro platiti 36.000 dinara. Za povratak u Srbiju takođe im je potreban test koji u Grčkoj košta oko 10.500 dinara, što je za četiri člana 42.000 dinara. Kada se na to doda i onih 36.000 koje su dali da otputuju u Grčku, dolazi se do cifre od 78.000 dinara, koliko im treba samo za testiranja. Ali tu nije kraj. Zbog novonastale situacije, potrebno je kupiti i putno zdravstveno osiguranje. Većina osiguravajućih kuća je već pripremila pakete koji pokrivaju i lečenje od korone. Za decu ono sada košta oko 1.500 dinara, dok je za odrasle 2.500 dinara. Tako će oni osiguranje ukupno platiti 7.500, a sve troškove zajedno sa testovima paprenih 85.500 dinara.

Primer troškova letovanja za nevakcinisane roditelje

Destinacija Hanioti, Grčka
Cena po osobi 150 evra (600 evra za četvoročlanu porodicu)
Aranžman smeštaj za deset dana i prevoz
Cena PCR testa za odlazak i povratak u Srbiju za četiri člana 663 evra
Cena putnog zdravstvenog osiguranja za četiri člana 64 evra
Ukupno za testiranje i osiguranje 727 evra
Ukupan trošak sa aranžmanom 1.327 evra


Primer troškova letovanja za vakcinisane roditelje
Destinacija Hanioti, Grčka

Cena po osobi 150 evra (600 evra za četvoročlanu porodicu)


Aranžman smeštaj za deset dana i prevoz
Cena PCR testa za odlazak i povratak za decu 332 evra
Cena putnog zdravstvenog osiguranja za četiri člana 64 evra
Ukupno za testiranje i osiguranje 396 evra
Ukupan trošak sa aranžmanom 996 evra


Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne organizacije turističkih agencija Juta, kaže da je važno da putnici znaju da je najbolje da uz sebe imaju polisu putnog zdravstvenog osiguranja za vreme trajanja putovanja, kao i da sada sva standardna osiguranja gotovo podrazumevaju i koronu.
- Napominjem da je važno pročitati opšte uslove osiguranja kako biste znali šta sve takva polisa pokriva i pod kojim uslovima. Kovid osiguranje je potrebno i preporučeno za sva putovanja u trenutku pandemije - objašnjava Seničić.

Šta je uračunato u osiguranje

* svi troškovi lečenja
* lekovi i medicinska sredstva
* boravak u bolnici
* ne pokriva samoinicijativno testiranje i troškove boravka u karantinu


Dobro se raspitajte
Direktor Jute ističe da se ovo osiguranje može obezbediti i u turističkim agencijama ili osiguravajućim kućama.
- Najvažnije je utvrditi kolika je osigurana suma tog kovid dodatka i šta sve pokriva - ističe Seničić.


Pored svih ovih peripetija i troškova, treba reći i da turisti moraju da popune PLF formular na osam strana, pre nego što otputuju. Svaki roditelj može da popuni formular za još po jedno dete. Putnici koji uđu u Grčku mogu biti metodom slučajnog uzorka testirani brzim testom.

Zabrana putovanja među
regijama i tokom Uskrsa


Portparolka grčke vlade Aristotelija Peloni potvrdila je da grčka vlada planira da predloži nastavak zabrane putovanja iz regiona u region tokom uskršnjih praznika.
- Sačekaćemo preporuku Odbora. Vladin stav je da ne dozvoli putovanje iz regije u regiju. Ne smemo rizikovati prenos virusa iz područja u kojima je visok nivo zaraze u područja sa niskim nivoom zaraze - izjavila je Pelonijeva. Što se tiče otvaranja restorana, kafića i barova, ona je ponovila da vlada i stručnjaci razgovaraju o ponovnom otvaranju samo ugostiteljskih objekata sa baštama i na otvorenom.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija