• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

04.05.2021

21:39

TO MU JE PEVALA MAJKA! TITO TRAŽIO DA MU SVIRAJU USPAVANKU, kad su krenuli, spustio je cigaretu, IZUSTIO NIJE DOBRO I...

Društvo

TO MU JE PEVALA MAJKA! TITO TRAŽIO DA MU SVIRAJU USPAVANKU, kad su krenuli, spustio je cigaretu, IZUSTIO NIJE DOBRO I...

Podeli vest

Prošla je 41 godina otkad je preminuo doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, a poštovaoci njegovog lika pristigli su danas, na dan njegove smrti, iz svih krajeva bivše Juge da odaju počast velikanu svih naroda i narodnosti koji počiva u Kući cveća.

 Kao na pokretnoj traci, a u skladu sa epidemiološkim merama, smenjivale su se grupe iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rusije, pa čak i iz Kine, ali i naši sugrađani.

Među okupljenima pored Brozove grobnice, držeći dve crno-bele fotografije u ruci, stajao je penzionisani pukovnik i dirigent orkestra garde Josipa Broza Tita Mihajlo Petraš (83).

ŠTA BI MI BEZ RUSIJE?! MOSKVA U SB UN IŠAMARALA INCKA ZBOG NEISTINA O SRPSKOJ! Incko da se prestane ponašati kao "samoimenovani generalni guverner"!

U razgovoru za Objektiv, pukovnik kaže da je direktni kontakt sa Titom zauvek uticao na njegov život.

- Dvanaest godina bio sam dirigent orkestra njegove garde. Svirao je klavir i to mnogo dobro. Njegova omiljena pesma je bila „Uspavanka", i to na slovenačkom jeziku, jer mu je majka Slovenka, često pevala. Godine 1978. pevali smo mu tu pesmu. Rekao sam mu: „Druže predsedniče, nismo najbolje naučili tekst, pa ćemo se poslužiti papirom". Taman kad je hteo da zapali cigaretu, mi smo počeli da pevamo, a on je kao iz topa spustio cigaretu na sto. Otpevamo tri strofe, on nas prekine: „Nije dobro" i počne sam da peva. To je naš drug Tito - priseća se pukovnik sa setom u glasu dok nam pokazuje fotografije na kojima on i Broz nazdravljaju šampanjcem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Koga se mi sećamo ??? Sećamo se najvećeg Srbomrzca . Osobe koja je posle rata najviše Srba pobio . Sve Srbe koje je on i Dolanc smatrao svojom pretnjom su nestali preko noći , goli otok i zatvori u Hrvatskoj su bili prepuni Srba . Reoubliku Hrvatsku ( Liku , Baniju , Kordun i Krajinu ) je ispraznio od Srba i napravio ono što su ustaše samo nastavile da rade . Njegova mržnja prema Srbima je išla do toga da je mrzeo i svoju suprugu Srpkinju Jovanku .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija