• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir / Informer

07.05.2021

10:07

Predrag Kon u životnoj ispovesti otkrio: TEK POSLE SMRTI MAJKE SAZNAO SAM DA SAM KRŠTEN!

Društvo

Predrag Kon u životnoj ispovesti otkrio: TEK POSLE SMRTI MAJKE SAZNAO SAM DA SAM KRŠTEN!

Podeli vest

Epidemiolog primarijus dr Predrag Kon, savetnik u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd i član kriznog štaba za borbu protiv kovida 19, u životnoj ispovesti otkrio je, između ostalog, da nije vernik ali da je tek posle smrti majke saznao da je kršten, kao i da je u Aušvicu video cipele na kojima je pisalo Kon

- Da sam kršten, saznao sam tek posle majčine smrti. Umrla je 2010, a otkrio sam da sam kršten još u prvoj godini života, u Sabornoj crkvi, tek kasnije kada se stan prodavao, pa sam našao krštenicu. Inače sam član jevrejske zajednice sve vreme. Ne pripadam vernicima, a nisam ni klasičan ateista. Slavim majčinu devojačku slavu - Svetog Stefana, 9. januara. Zapravo, obeležavam je. Obično se okupljamo svi, bile su njih tri sestre, ali ne kod mene jer živim u malom, ženinom stanu. Moj je još manji - 34 kvadrata. Sečemo kolač kod kuće, ne pozivam sveštenika, iako poštujem naše sveštenike. Obeležavam i jevrejske praznike - rekao je Kon.

U svojoj životnoj priči Kon, koji je član jevrejske zajednice, otkrio je da je u  Aušvicu video cipele na kojima je pisalo Kon:

- U Aušvicu sam bio u aprilu 2019, kada smo putovali u Krakov. S jedne strane, osećam se jako dobro što sam bio tamo, a s druge, psihički sam bio bolestan taj dan, možda čak i sledeći. Tamo sam video i cipele na kojima je pisalo Kon. Čovek to mora da vidi da bi shvatio. Ne može da veruje da postoji fabrika smrti dok ne vidi originalne ostatke toga.

Foto: printscreen k1

Predrag Kon u životnoj ispovesti otkrio: Tek posle smrti majke saznao sam da sam kršten!

- Otac je bio oficir Kraljevine Jugoslavije, odmah na početku rata je zarobljen i transportovan u logor Nirnberg, a potom u Osnabrik. Tu je bio u baraci broj sedam. Pričao mi je da su imali radio-stanicu, prenosili su informacije Rusima. Jedan od logoraša znao je izuzetno sitno da piše, pa su preko šupljeg zuba drugog prenosili poruke. Pričao mi je i da je puštao bradu, što kažu, do pupka, da bi mu bilo toplije. Imali su stalaktite, toliko je bilo ledeno - pričao je Predrag Kon za Kurir i dodao: 

- Kad se vratio nazad, nije našao ništa. Moj deda je bio dovoljno mudar da je svu imovinu dao za lažne ausvajse (papire) i porodicu (tatinu prvu ženu, njegovu sestru, moju sestru Liliku, koja sad živi u Izraelu) preko Splita prebacio za Italiju. U Italiji jesu bila geta, ali nisu ubijali Jevreje i nije bilo kao u Beogradu. Kasnije su se svi vratili. Moj brat je rođen 1946, a njegova majka - tatina prva žena, umrla je iste te godine. Moji su imali u vlasništvu taj stan koji je deda dao zbog papira i kad je otac tamo video tri porodice, samo se okrenuo. Pošto je bio u trgovini, a potom u Ministarstvu trgovine, dobio je stanarsko pravo nad jednim stanom. I kad se venčao drugi put, prešao je kod žene, a to stanarsko pravo ostavio dedi i tetki, s kojima je odrastao moj brat.

Partizanovac u Zvezdi

Za Partizan navijam od detinjstva, otac je, pa brat... A interesantno je da sam u ranim godinama dve godine trenirao vaterpolo, ali u Zvezdi! Partizan je bio preveliki za mene, a Zvezda je bila u drugoj ligi. Trenirao sam kao dete plivanje kod Atine Bojadži i karate do plavog pojasa kod dr Dragoljuba Pejovića u klubu Beograd. Kao anesteziolog, umro je od korone u martu ove godine u Podgorici.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 2 godine

gospodine Kon , nama je to sve jasno i vasa je porodica stradala kao i sav srpski narod , to je jedna velika tragedija za nas sve ali to je i jedan veliki organizirani zapadni zlocin , a u tome svemu ima jedna stvar koju vi kao doktor morate razumeti a to je da je rimskosolomonska jezuitska engleska kraljevina upravljala kraljevinom Srbijom a Kuracdjordjewitz je bio njihov vazal kap upravnik porobljene Srbije , i kada se sroski narod bas kao i svi ostlai narodi u Evropi pobunio , ta ista engleska rimskosolomonska kraljevina je financirala Hitlera da pobiju radnicku klasu i komuniste Evrope i Jugoslavije zato sto je radnicka komunisticka inteligencija medju kojima su bili i Jevreji i Srbi koji su se borili za jednakost drustva a ne za okrunjeni monarhisticki nacizam baziran na genetskim rasnim prioritetima i klasnim diskriminacijama i podelama , stradali su radnicka klasa i komunsti oni koji su se borili za bolji zivot i jednakost drustva i nisu prihvatali robovlasnicko rimskosolomonsko monarhisticko genetski prioritetno klasno diskriminativno drustvo . No, vi morate shvatiti da su svi ratovi bazirani na konfliktu izmedju radnicke klase i rimskosolomonsko imperijalne okrunjene parazitske nacisticke oligarhije . a to znaci da je jevrejska okrunjena bogata oligarhija financirala Hitlera i ubijala jevrejsku radnicku klasu i komuniste , isto tako srpska bogata okrunjena oligarhija je financirala Hitlera i ubijala srpsku radnicku klasu i komuniste . A vi treba da se upitate zasto je i danas nacisticki NATO kojim su komandovali americki jevreji bombardovao Srbiju bas kao i Hitelrovi nacisti , i onda je i danas Izraelska monarhisticka oligarhija stvorila islamsku saudijskosulejmansku teroristicku Bosnu i solomonski oligarhijski Izrael je takodjer prodavao oruzje hrvatskim nacistima za bombardovanje radnicke Jugoslavije i onda paradirao i slavio Oluju sa pavelicevim ustasama u Kninu . Shvatite da se na vrhu piramide nacizma nalazi rimskosolomonski oligarhijski monarhizam . Krunu klasne diskriminacije i robovlasnickog genetskog rasizma na zastavu Srbije nije postavio narod nego okupator nacista NATO pod komandom americkih Jevreja . A vi danas pricate jedno a onda ustvari radite za tu nacisticku rimskosolomonsku krunu opet koju je postavio nacisticki NATO , Hitler je rbio plaenikm rimskosolomonske imperijalne burzoazije i radio je za monarhiste da bi porbio Evropu i vratio monarhizam na vlast , to isto danas radi nacisticki NATO koji financiraju rimskosolomonski zapadni okrunjeni robovlasnici .

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17