• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2021

12:31

OVO JE VELIKI GUBITAK ZA NAŠU KULTURU! Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Bratislava Brace Petkovića!

Društvo

OVO JE VELIKI GUBITAK ZA NAŠU KULTURU! Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Bratislava Brace Petkovića!

Podeli vest

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Bratislava Brace Petkovića, pozorišnog režisera, dramaturga i bivšeg ministra kulture i informisanja


"S velikom tugom primila sam vest o smrti Bratislava Brace Petkovića. U ovom tužnom trenutku, u ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće. Ovo je veliki gubitak za našu kulturu i sve koji su imali privilegiju da ga upoznaju. Dugogodišnjim radom, svojim iskustvom i karakterom ostavio je značajan trag, po kome ćemo ga svi pamtiti", navodi u telegramu saučešća Gojkovićeva.

Bratislav Petković bio je ministar kulture i informisanja od 2012. do 2013. godine. Petković je rođen 1948. godine u Beogradu, diplomirao je 1972. godine na Akademiji za pozorište, film i televiziju, na smeru pozorišne režije.

Autor je više poznatih dramskih ostvarenja, koja su igrana na beogradskim pozorišnim scenama, a od kojih su pojedina ekranizovana.


Poznat je i kao kolekcionar oldtajmera. Bio je osnivač i direktor muzeja automobila u Beogradu i vlasnik najstarije poslastičarnice u Beogradu.

Dobitnik je Nušićeve nagrade za 2000. godine i Zlatnog beočuga za doprinos kulturi za 2001. godinu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija