• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

13.05.2021

19:30

Ako nećete da čekate... VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE KOJI VADE LIČNA DOKUMENTA! Velika navala za pasoše, ovo su nova pravila!

Društvo

Ako nećete da čekate... VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE KOJI VADE LIČNA DOKUMENTA! Velika navala za pasoše, ovo su nova pravila!

Podeli vest

Navala za obnovom pasoša ne smiruje se na gotovo svim beogradskim opštinama, termina za produženje i vađenje dokumenta gotovo da nema, a prvi slobodni termin zakazan preko E-uprave je tek u junu

Međutim, u Policijskoj upravi kažu da zahteve primaju i kada građani dođu bez termina, a novina je da se može doći i u nedelju.

- Sve raspoložive kapacitete koje mi možemo da pružimo, pričamo na nivou uopšte MUP za celu Srbiju, ali evo i Policijskoj stanici Novi Beograd smo opredelili onoliko termina koliko možemo sigurno da pokrijemo da budu putem E- uprave, ostale primamo po sistemu prozivanja stranaka iz redova naravno, tako da apsolutno nijedna stranka neće biti vraćena. Možete i nedeljom da podnesete svoje zahteve, kako ličnim dolaskom naravno, tako i da zakažete putem E- uprave i za nedelju svoje termine, eto to je taj novitet - kaže Olivera Šterić, šef odseka za uparvne poslove.

Veliki broj građana ne dođe na svoj zakazani termin, pa nadležni apeluju da bez obzira na razloge otkažu svoj termin i tako ustupe nekom kome je preko potreban.

Iz MUP su saopštili da je u Policijskoj stanici Novi Beograd, gde su inače zabeležene najveće gužve, uvedeno radno vreme i nedeljom od 8 do 15 časova, a u Policijskoj upravi za grad Beograd, u Ulici Ljermontova 12a radno vreme je produženo subotom do 20 časova, a uveden je i rad nedeljom od 7.30 do 15.30 časova. U Policijskoj upravi u Novom Sadu, od 16. maja, šalter sala na Bulevaru oslobođenja broj 143 radiće i nedeljom od 8 do 15 časova, gde je omogućeno zakazivanje termina za podnošenje zahteva preko portala eUprave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija