• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA (NASTAVIĆE SE...)

17.05.2021

20:24

NOVE ŽRTVE LAŽNOG HIRURGA! UNAKAZIO MI JE NOS! Ivana L. (29) iz Austrije o torturi "doktora" Save Kneževića!

Društvo

NOVE ŽRTVE LAŽNOG HIRURGA! UNAKAZIO MI JE NOS! Ivana L. (29) iz Austrije o torturi "doktora" Save Kneževića!

Podeli vest

Pacijentkinja otišla na intervenciju zbog zdravstvenih problema, a dobila drugačiji nos i ožiljke po licu

 

Kod lažnog doktora Save Kneževića otišla sam zbog zdravstvenih problema, a on mi je uništio nos i unakazio me, u potresnoj ispovesti za Informer priča Ivana L. (29) iz Austrije!
Kada sam posle intervencije videla svoje lice u ogledalu, priča Ivana, posumnjala sam u Kneževića jer mi je na licu napravio ožiljke koji nikada neće u potpunosti nestati.

Upropastio me

Nos mi je kriv, a nozdrve mi više nisu jednake, pa ko god me pogleda, može da vidi da je jedna viša od druge
Ivana L.

 


Duboki ožiljci
- Od rođenja sam imala devijaciju nosa, koja mi je zagorčavala život zato što nisam mogla normalno da dišem. Zbog toga sam otišla kod plastičnog hirurga Save Kneževića, koji je na društvenim mrežama imao odlične preporuke i reklame. Objasnila sam mu da ne želim da menjam izgled svog nosa, da nikako ne menja njegov oblik, već samo da mi ukloni tu devijaciju kako bih lakše disala. Insistirala sam da mi kaže da može samo takav zahvat da obavi. Uveravao me je da nemam razloga za brigu. Nakon operacije, u prvi mah sam bila zadovoljna pošto nisam bila mnogo natečena i modra, kao što to biva posle ovakvih intervencija. Vratila sam se u Austriju, ali ožiljci s vremenom nisu prolazili, a moj nos nije izgledao isto -
priseća se Ivana teških trenutaka i dodaje:


- Upropastio me je! Nos mi je kriv, suzio mi je nosni kanal, a nozdrve mi više nisu jednake, pa ko god me pogleda, može da vidi da je jedna viša od druge. Iako ožiljci nisu dobro zarasli, uveravao me je da će sve biti u redu i da će sve to izgledati odlično za godinu dana!? Na moje pitanje zašto mi je unakazio nozdrve, bahato mi je odgovorio: "To je najmanji problem, pet minuta posla da ti to sredim." Čak me je zvao da dođem na kontrolu u jedan kozmetički salon u Zagrebu, gde je jednom mesečno radio estetske tretmane. Ali onda je prestao da se javlja na telefon... Nije mi bilo svejedno, osećala sam da nešto nije kako treba. Zato sam na svoju ruku otišla kod kožnog lekara, koji je bio šokiran i savetovao me je da odmah idem na operaciju kako mi ožiljci ne bi ostali za ceo život! Zamislite koliko su ožiljci bili duboki kada je morao hijaluronom da ih popunjava! Silne pare sam dala austrijskim doktorima da isprave Savine greške.

Sava štampao lažne PCR testove

Ivana L. doživela je još jednu prevaru lažnog doktora. Ona je po povratku kući izbegla privođenje na granici zbog falsifikovanog PCR testa na koronavirus, koji je kao deo paketa dobila od "doktora" Save.
- Da bismo se vratili u Austriju, bio nam je potreban negativan PCR test. Baš smo se obradovali kada nam je Sava rekao da ne moramo da brinemo jer on ima saradnju sa klinikom i da ćemo potvrdu da smo negativni na koronu dobiti gratis. Uzeo nam je bris, a rezultati su nam stigli na mejl. Na sreću, na granici nas nisu proveravali, samo su bacili pogled na papir i mi smo nastavili put. Ne želim ni da pomislim šta bi bilo da su shvatili da je u pitanju falsifikat - ispričala nam je Ivana.


Podsetimo, Knežević je krajem marta uhvaćen na granici sa Hrvatskom, kada je pokušao da uđe u zemlju sa lažnim PCR testom, navodno izdatim od strane Instituta "Batut". Kada mu je ova prevara propala, uspeo je da nabavi memorandum zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević", pa je nastavio da svojim pacijentima štampa lažne testove. Dobro obavešten izvor Informera potvrdio nam je da zagrebačka klinika nije imala nikakve veze sa ovom malverzacijom, kao i da su svi testovi koje je Sava izdavao falsifikat.


Lažna ordinacija
Kako kaže, kada je posumnjala da nešto nije u redu, već je bilo kasno.
- Cela prevara ovog "lekara" do detalja je isplanirana, što sam tek kasnije shvatila. Bilo mi je neobično što njegova ordinacija zapravo nije izgledala kao prava klinika. Pacijenti nisu mogli da prenoće, čak ni nakon teških operacija i buđenja iz totalne anestezije. Nakon operacije osvestila sam se u prostoriji namenjenoj za tretmane lica. Iako je bilo gluvo doba noći, čim su videli da sam otvorila oči, njegova majka, za koju sam verovala da je medicinska sestra, rekla mi je da ustanem i odvezla me u hotel u kom sam odsela. Tračak sumnje probudio se u meni, ali već je bilo kasno - ispričala nam je Ivana.
 

Saslušane žrtve i svedoci

 

Optužnica protiv Save Kneževića najverovatnije će biti podignuta do kraja nedelje, pošto se istraga bliži kraju! Policija u Beogradu ubrzano radi na otkrivanju činjenica, a do sada je saslušano preko deset žrtava i svedoka iz Srbije i regiona.
Kneževiću se na teret stavlja krivično delo nadrilekarstvo, za koje je zaprećena kazna zatvora, a nije isključeno da će se, kako istraga bude odmicala, optužnica dopunjavati.
Kako je Informer već pisao, kada su otkrivene prevare, cela porodica se iselila iz porodične kuće u Batajnici i oglasila kuću na prodaju. Trenutno se kriju u Srbiji, i pitanje je dana kada će biti uhvaćeni.

Tabela:

Za koja krivična dela bi mogao
da se tereti Sava Knežević:

* nadrilekarstvo
* ugrožavanje zdravlja i života ljudi
* falsifikovanje dokumenata
* rad na crno
* prevara
* lažno predstavljanje
* organizovanje kriminalne grupe
* iskorišćavanje ljudi iz niskih pobuda
* pretnje

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Piščević

pre 2 godine

da li biste objavili članak o doktoru sa pravom diplomom koji isto tako u ordinaciji na Dedinju unakazi puno osoba? Ugradjuje silikone nepoznatog porekla, daje lažna obećanja, obmanjuje......

Andrea Todorovic

pre 2 godine

I ja sam zrtva tog doktora. Preporucuju ga na Vma I tako goooodinama radi.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija