• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2021

09:00

MALIGNE BOLESTI ODNESU 100.000 ŽIVOTA GODIŠNJE! Grujičić: Nikada u istoriji nije bilo toliko operacija karcinoma dojke kao sada!

Društvo

MALIGNE BOLESTI ODNESU 100.000 ŽIVOTA GODIŠNJE! Grujičić: Nikada u istoriji nije bilo toliko operacija karcinoma dojke kao sada!

Podeli vest

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je danas da nikada toliko žena nije operisano od karcinoma dojke kao za prva tri meseca ove godine, a broj obolelih od raka je toliki da neki pacijenti moraju da sačekaju

 

Grujičićeva je za RTS rekla da je, posle kardiovaskularnih bolesti, najviše obolelih od malignih bolesti i da te bolesti odnesu 100.000 života godišnje.

Navela je da Institut radi sve vreme pandemije korona virusa i da se vratio u pun kapacitet i u pogledu broja ambulatnih pregleda i u pogledu hospitalizacija.


Grujičićeva je najavila novu opremu za Institut - dolaze akceleratori, savremene magnetne rezonance i savremeni skeneri, i dodala da će, zbog renoviranja zgrade i postavljanja aparata, pacijenti morati do avgusta da se strpe za snimanje.

Foto: Tanjug

Istakla je da će mamografija raditi sve vreme.

Navela je i primer istraživanja koje pokazuje da će 2025. godine biti potrebno zračenje za 40.000 pacijenata.

"Broj pacijenta prevazišao je Institut. Svi rade izvan fizičkih mogućnosti", istakla je doktorka Grujičić i zamolila državu da bude obezbeđena nova zgrada u okviru Kliničkog centra Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija