• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: embargo.rs

26.05.2021

16:34

Verovali ili ne: Sa novim direktorom proradila srpska Carina! Za 4,5 meseca ove godine u budžet uneli oko 350 miliona evra više nego za isti period prošle godine!

Društvo

Verovali ili ne: Sa novim direktorom proradila srpska Carina! Za 4,5 meseca ove godine u budžet uneli oko 350 miliona evra više nego za isti period prošle godine!

Podeli vest

Srbija je konačno, posle izgleda dužeg perioda, uspela da jednu od najbitnijih institucija vrati sebi, da je otrgne iz ruku nezajažljive interesne hobotnice i učini onakvom kakva je oduvek i trebala da bude, jedan od glavnih punioca državne kase, institucija u kojoj nikako ne sme da bude “ ja tebi, ti meni, a državi i narodu ništa”!?!

Od kada je policija ušla u Carinu, od kada je smenjeno kompletno rukovodstvo na čelu sa “ nezainteresovanim i kobajagi neupućenim u milionske muvačine” direktorom Tomićem – oživela je ova Služba!

Novi direktor, iskusni Branko Radujko, odan profesionalnom radu pod geslom “ ni po babu, ni po stričevima” odmah je svim zaposlenim stavio do znanja – da se jedino i isključivo mora raditi za državu uz poštovanje do detalja svih normi profesionalnog odnosa – što očigledno u ovoj veoma bitnoj instituciji, finansijskoj kičmi sistema – uopšte nije bio slučaj!

Kao iskusan vrhunski profesionalac, direktor se nije bavio onim šta je bilo, jer se time intezivno mesecima bavi UKP MUP- a Srbije!

Direktor Radujko je odmah upregao sve raspoložive resurse da Carinu vrati tamo gde joj je i mesto, na pijedestal finansijskog oslonca državne kase! I rezultati nisu izostali:

Kao dokaz koliko se para odlilo u ko zna čije sve džepove, a što će zasigurno precizno utvrditi opsežna istraga, neka posluži kao reper neoborivi podatak: da je od Nove godine pa do kraja maja ove godine, za 350 miliona evra u državnu kasu uterano više para u odnosu na 2020.godinu?!
U odnosu na isti period 2019. je 120 miliona evra više…


A, od 1.1.2021.pa do sada u državnu kasu je uneto fantastičnih 2,2 milijarde evra!!!
Namerno se prave poredjenja sa godinom, kada nije bilo pandemije, blokade života i privrede…


Zamislite kolika bi tek razlika u prihodu bila, da nije bilo sumorne 2020. i recesije i svetske borbe protiv pandemije?


Zbog svega rečenog, utoliko je danas obaveza veća istražnih organa Srbije, da svom narodu objasne ko ih je sistematski godinama krao i koliko su ukrali? Baš mnogo para… Da čovek ne može da izbroji?!


I naravno, da se adekvatno kazne prema veličini učinjenog lopovluka…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Kompletno sva šteta da se vrati, a onda da se maksimalno kazne, sa doživotnom zabranom rada u državnim službama

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija