• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

31.05.2021

08:36

DETALJNO UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE POTREBNIH OBRAZACA ZA LETOVANJE Evo kada i kako ih treba popuniti!

Društvo

DETALJNO UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE POTREBNIH OBRAZACA ZA LETOVANJE Evo kada i kako ih treba popuniti!

Podeli vest

Pored sertifikata o vakcinaciji ili negativnog PCR testa i pasoša, za putovanje u Srbima omiljena letovališta neophodno je popuniti i određene obrasce, koji prethodnih dana srpskim turistima zadaju najviše glavobolje, jer bez njih ne mogu da pređu granicu

 

Svi ovi formulari se popunjavaju na engleskom jeziku, zbog čega stariji putnici i oni koji ga ne govore baš najbolje mogu biti u velikom problemu. Ono što je takođe važno jeste da se svaki od njih mora popuniti, u zavisnosti od destinacije, prema tačno određenom vremenskom intervalu u odnosu na put.

Ovo je uputstvo za najlakše popunjavanje ovih obrazaca.

GRČKA

Ulazak u Grčku moguć je uz obaveznu prijavu, odnosno popunjavanje PLF obrasca 24 sata pre ulaska u zemlju, i prezentovanje koda koji se dobija preko ove prijave.

Prijava se vrši na sajtu: travel.gov.gr. Kursorom miša ili vrhom prsta pritisnite "START HERE", potom će vam biti zatraženo da napišete svoju imejl adresu, kao i šifru za registraciju. Sledi popunjavanje imena prevoznika sa kojim putujete, prevoznog sredstva, planirani datum prelaska granice, granični prelaz, zatim pitanja u vezi s vakcinacijom, u kojoj zemlji ste to učinili, kao i koju ste vakcinu primili, odnosno da li ste uradili PCR test.

Foto: printscreen

EGIPAT

Pored negativnog PCR testa, koji je obavezan pri ulasku u Egipat bez obzira na to da li ste vakcinisani ili ne, prilikom pasoške kontrole putnici na licu mesta popunjavaju i obrazac koji sadrži lične podatke i podatke o tome gde će odsesti. PCR test je moguće uraditi i na aerodromu za 30 dolara.

TURSKA

U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je da se elektronski registrujete putem sledećeg linka: register.health.gov.tr. Popunite polja ličnim podacima, kojim prevoznim sredstvom dolazite, kojim prevoznikom, kao i kada dolazite na destinaciju. Ovaj formular morate ga nositi svuda sa sobom, jer vam u suprtonom može biti zabeanjen pristup određenim objektima.

Foto: printscreen

KIPAR

Svi turisti pre ulaska na Kipar moraju imati štampanu propusnicu za let, koju treba da popune najviše 24 sata pre poletanja na sajtu: www.cyprusflightpass.gov.cy. Pored ličnih podataka, neophodno je da date i one koji se odnose na mesto boravka i vaš kovid status.

Za beg iz karantina 5.000 evra

Kako navode na grčkom graničnom prelazu Evzoni, putnici iz Srbije se, bez obzira na svu dokumentaciju neophodnu za ulazak u Grčku, nasumično testiraju.

– Ukoliko je rezultat pozitivan, putnik ostaje ovde u karantinu 14 dana, a ukoliko to ne ispoštuje, plaća kaznu od 5.000 evra. Putnik sa rezultatom pozitivnim na koronavirus može se i vratiti kući – kažu grčki službenici.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija