• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.06.2021

09:03

VLADIKA STEFAN OBJAVIO SNIMKE, POZNATI POZIVAJU NA SVEČANU SPASOVDANSKU LITIJU! Krsna slava Beograda u četvrtak, predvodi je patrijarh Porfirije! Video

printscreen

Društvo

VLADIKA STEFAN OBJAVIO SNIMKE, POZNATI POZIVAJU NA SVEČANU SPASOVDANSKU LITIJU! Krsna slava Beograda u četvrtak, predvodi je patrijarh Porfirije! Video

Podeli vest

Litiju koja će na Spasovdan, krsnu slavu Beograda, biti održana centralnim gradskim ulicama, prvi put predvodiće patrijarh Porfirije, koji će koračati pod autentičnim "nebom" - ceremonijalnim crkvenim baldahinom koji je pripadao patrijarhu Josifu Rajačiću. Mnoge poznate ličnosti pozvale su vernike da se pridruže Spasovdanskoj litiji, što je na svom Instagramu objavio i vladika Stefan Šarić

Svečana slavska litija koju će predvoditi Svjatjejši Patrijarh g. Porfirije, sa više stotina sveštenika, članovima svih beogradskih crkvenih horova i predstavnicima različitih gradskih službi, krenuće u 19 časova od Vaznesenjskog hrama ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i Bulevara Oslobođenja do hrama Svetog Save na Vračaru, gde će Svetejši služiti moleban za Beograd i njegove žitelje. Pozivamo blagočestivi narod srpske prestonice da uzme molitvenog učešća u proslavi slave Grada Beograda.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vladika Srefan Šarić

- Ja vas molim, ko god ne bude sprečen nekim važnijim poslovima, da mu to bude poslušanje, da bude zavet naš, da od Vaznesenjskog hrama dođemo do Hrama Svetog Save, da se pomolimo Bogu, i da učestvujemo u jednom duhovnom, skromnom programu - poručio je patrijarh Porfirije.

Glumica Sloboda Mićalović pozvala je vernike da se pridruže Spasovdanskoj molitvi:

- Želim da vas pozovem na zajedništvo koje stalno pominjemo u Hristu, u Crkvi, koje nam je jako neophodno svakoga dana, pogotovu posle ove situacije koja nas je zadesila gde smo vapili da budemo upravo zajedno, gde smo bili sami, izolovani jedni od drugih... Ne bih rekla usamljeni, jer kada smo u veri i sa Hristom ne možemo biti usamljeni. Ali svima nam je nedostajao taj fizički kontakt i smatram da je ovo jedan veličanstveni početak gde ćemo se svi zajedno moliti i gde ćemo svi zajedno sremiti ka istom cilju. Želim da vas pozovem da na najlepši način uplovimo u bolje sutra uz jednu lepu molitvu - rekla je Sloboda. 

Vladika Stefan Šarić je na svom Instagramu podelio objave mnogih poznatih ličnosti koje su se ridružile pozivu - pevačice Svetlana Ceca Ražnatović, Marina Visković i Sanja Đorđević, glumci Sloboda Mićalović i Viktor Savić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KO GOD NIJE SPREČEN "VAŽNIJIM POSLOVIMA" NEK DOĐE DA SE ZAJEDNO POMOLIMO BOGU! PATRIJARH PORFIRIJE POZVAO GRAĐANE NA SPASOVDANSKU LITIJU 10. JUNA! /VIDEO/
Društvo

KO GOD NIJE SPREČEN "VAŽNIJIM POSLOVIMA" NEK DOĐE DA SE ZAJEDNO POMOLIMO BOGU! PATRIJARH PORFIRIJE POZVAO GRAĐANE NA SPASOVDANSKU LITIJU 10. JUNA! /VIDEO/

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služiće 10. juna 2021. godine, na praznik Vazenesenja Gospodnjeg - Spasovdan, svetu arhijerejsku Liturgiju sa činom osvećenja slavskih darova u beogradskoj Vazenesenjskoj crkvi. Domaćin ovogodišnje gradske slave je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

01.06.2021

14:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija