• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

13.06.2021

11:28

ŠOU NA SLAVIJI! FUDBALERKE SRBIJE ZAUSTAVILE SAOBRAĆAJ DA BI SKRENULE PAŽNJU NA ŽENSKI FUDBAL! Za članice Mozzart Superlige odmah stigla podrška od Piksija i „orlova“

Promo

Društvo

ŠOU NA SLAVIJI! FUDBALERKE SRBIJE ZAUSTAVILE SAOBRAĆAJ DA BI SKRENULE PAŽNJU NA ŽENSKI FUDBAL! Za članice Mozzart Superlige odmah stigla podrška od Piksija i „orlova“

Podeli vest

One nisu zvezde i verovatno nikada niste čuli za njih... One su najvažnija sporedna stvar u svetu fudbala. I ne žele više da budu na margini. Zato su usred kišnog nedeljnog jutra i zatišja pred buran dan na Evropskom prvenstvu, onom muškom, zaustavile saobraćaj na Slaviji da bi skrenule pažnju na postojanje fudbala u Srbiji, onog ženskog!

 

Pre nego što za nekog Engleza ili Holanđanina danas kažete da igra kao devojčica, pomislite na stotine onih koje svakodnevno treniraju širom zemlje, ali i na „anonimuse“ čija se imena skandiraju širom Evrope kao što su Nevena Damjanović i Jelena Čanković... Više od 100 fudbalerki, predvođenih igračicama Spartaka, Crvene zvezde i ostalih klubova Mozzart Superlige, kao i fristajlerom Đotom, zakotrljalo je lopte u najvećem beogradskom kružnom toku ovog jutra, sa jasnom porukom da je petnaestak minuta gužve u saobraćaju bolje nego kolaps ženskog fudbala u Srbiji. Transparent je bio još jasniji – Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice.

„Ne mora svet da stane da bismo se bavile ovim sportom, mi smo svakako veliki deo njega. Zaustavljanjem kružnog toga na Slaviji, želele smo da skrenemo pažnju na sve devojčice koje se bave fudbalom. Veoma mi je drago što je pokrenuta jedna ovakva kampanja posvećena ženskom fudbalu! Ponosna sam na sve što je Fudbalski savez Srbije zajedno sa kompanijom Mozzart uradio za nas i nadam se da će se veliki broj devojčica odazvati i početi da trenira fudbal, kao i da će se još više čuti za naše rezultate – poručila je Milica Kostić, golman reprezentacije Srbije.

Foto: Promo

Sirene, aplauzi, ovacije, hvatanje za glavu... Svega je bilo među vozačima koji su se zatekli u klopki fudbalerki, kao da je u toku prenos derbija dana na EURO između Engleza i Hrvata. Žongliranje, driblinzi, „suvi list“ „štikle“... Žoga bonito na srpski način kružila je oko fontane na Slaviji sa simboličnom porukom da se u svetu fudbala ne vrti sve oko snage.

I ove devojčice se bore muški. Treniraju sa dečacima i kažu da su zato još bolje. I one imaju pravo da sanjaju finale Mundijala pred 60.000 navijača, kao što su doživele Amerikanke i Holanđanke 2019. Jelena Čanković, bivša fudbalerka Barselone, a sada švedskog Rozengarda, može posvedočiti da i žene, u nekom lepšem svetu, igraju onu istu Ligu šampiona pod zastavom UEFA.

Foto: Promo

Naše reprezentativke, odnosno članice Mozzart Superlige, ne žele više da udaraju u živi zid predrasuda. Zato su tokom ovog „trećeg poluvremena“ na Slaviji pustile mašti na volju i zaigrale najlepši fudbalski ples uz zvuke Radetski marša iz fontane. 

Foto: Promo

Ovi potezi, ali i timska igra na pobedu ženskog fudbala, izmamili su ovacije kompletne muške reprezentacije Srbije, pa su poruke podrške stizale čak iz dalekog Japana. Jednu posebnu poslao je selektor „orlova“ Dragan Stojković Piksi:

„Lično imam veoma pozitivno mišljenje kada je ženski fudbal u pitanju. Poslednjih 15-20 godina ženski fudbal razvija se strahovitom brzinom, postaje izuzetno popularan među devojkama. Puna podrška svim ovim devojkama, igrajte fudbal, uživajte u fudbalu, videćete koliko je to lep sport. Uz vas smo!“




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija