• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.06.2021

19:00

KAKO DA IZVADITE PASOŠ I LIČNU KARTU U ROKU OD 48 SATI, A DA NE PLATITE DODATNIH 5.000 DINARA?! Evo šta vam je potrebno!

Društvo

KAKO DA IZVADITE PASOŠ I LIČNU KARTU U ROKU OD 48 SATI, A DA NE PLATITE DODATNIH 5.000 DINARA?! Evo šta vam je potrebno!

Podeli vest

Zamenica načelnika Uprave za upravne poslove MUP Srbije Tatjana Živković Bubanja gostujući u Beogradskoj hronici govorila je o velikim gužvama za zamenu putnih isprava poslednjih nedelja u Srbiji

- Šalteri rade od 7:30 do 20 časova. Gledala sam statistiku, 56.000 zahteva ove godine smo imali za poslednje tri nedelje. Prošle godine, u istom periodu, imali smo čak 20.000 manje. Najviše se vade pasoši, ali i lične karte jer su nove lične karte uvedene 2011. godine i sada ističe rok od deset godina, zato su gužve.

U većini policijskih stanica svi građani koji se obrate uglavnom stignu u toku tog dana. Ako pokušate elektronski, onda se zakazuje čak i mesec dana. Većina ljudi se spakuje i dođe u policijsku stanicu, jako mali broj radi to planski i elektronski. Podsećamo građane, putna isprava može da se zameni šest meseci ranije i košta 3600 dinara, ali vi za dodatnih 600 dinara možete da zamenite putnu ispravu kad god, tako da, da biste izbegli gužve, možete na vreme da krenete sa zamenom dokumenta.

Savet za one kojima je putni dokument hitan, uz određeni dokaz koji donesete u stanicu, možete da dobijete ispravu za 48 sati, a možete i da date dodatnih 5.000 dinara i da dobijete dokument u istom tom roku. Preporučujem da koriste elektronsko  plaćanje jer je mnogo brže i jednostavnije. Koristite prednosti koje imate - rekla je Živković Bubanja.

Foto: Printscreen RTS

Tatjana Živković Bubanja

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
petar

pre 2 godine

Oko 36 000 zahteva više nego prošle godine. To je 100 dnevno. Ispred nekih mesta gde se izdaju pasoši čeka se celu noć. Ni to ne vredi jer brojeve sa određenim vremenom za prijem zahteva dobija tek deo onih koji čekaju. Ostali dolaze sledeće noći. Zašto se izdavanje dokumenata ne zakazuje elektronski? Vakcinisisalo se na taj način više od 2 miliona ljudi..

Vidan Stanković

pre 2 godine

Od početka decembra zahtevi za ličnu kartu moći će da se podnesu i putem DKP-a.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija