• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

02.07.2021

14:49

NOVI TALAS KORONE NEIZBEŽAN! Delta soj nije jedini problem, UPOZORAVA PREDRAG KON!

Društvo

NOVI TALAS KORONE NEIZBEŽAN! Delta soj nije jedini problem, UPOZORAVA PREDRAG KON!

Podeli vest

On je naglasio da je značajno da se u naredna dva meseca vakcinišu mladi ljudi

Ukoliko se imunizacija u Srbiji ne pojača scenario koji nas očekuje možda i pre jeseni nikome se neće svideti. Mogli bismo, upozoravaju stručnjaci, ponovo da imamo i pune bolnice i više hiljada novozaraženih na dnevnom nivou.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korone dr Predrag Kon kaže da je i dalje potrebno poštovati mere.

– Delta soj je trenutno dominantan u svetu – ukazao je Kon i dodao da nije problem novi soj nego nedovoljan broj vakcinisanih.

– Bili smo jako zadovoljni stepenom vakcinisanosti kada smo imali kineski soj, pa čak i britanski, ali sa ovim delta sojem koji je zarazniji ta vakcinisanost nije dovoljna, ocenio je Kon.

On je naglasio da je značajno da se u naredna dva meseca vakcinišu mladi ljudi, stariji od 12 godina da bi bili daleko mirniji kada je u pitanju delta soj korona virusa.

– U ovakvoj situaciji sasvim sigurno očekujemo još jedan talas – zaključio je Kon.

Delta soj korone registrovan kod dvoje državljana Srbije koji se 26. juna vratili sa planinarenja u Rusiji. Reč je o mlađim osobama, koje nisu vakcinisane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alex

pre 2 godine

Samo širi propagandu do jeseni, a na jesen ćorka, bato. Otplovila je tvoja bela lađa.

Ja

pre 2 godine

Pre par meseci Kon rece da je dovoljno 1,5 miliona vakcinisanih, a sada ni 3 miliona nije dovoljno. Niko ne spominje prirodni imunitet kod onih koji su prelezali koronu. Kad tad ce odgovarati svi koji su ucestvovali u ovome. Ostavitr nas na miru

Vladan

pre 2 godine

Imas kon dobru semu . Sta kazes mladi neeeece da se vakcinisu ajde da ih zaplasimo novim sojem . Sram te bilo idi breeeee vise u penziju . Kako te breè nije sramota da napadas ili da udaras na mlade . Ti si sramota za struku

branko

pre 2 godine

Smjestiti ovaj soj umobolnika u zatvor i neće biti nikad više nikakvog novog soja.

Pera pravda

pre 2 godine

To šta vi pričate i radite ni pas sa maslom ne bi pojeo. Činjenica je da Nedić i njegovi sledbenici 41 su mislili da su bogovi, a posle znamo šta je bilo.

Dzoni lik

pre 2 godine

Pa čovek je potpuno u pravu. Najveća opasnost su autoritarni političari, koji koriste virus kao izgovor, kako bi povećali moć i uspostavili potpunu kontrolu nad stanovništvom. Druga pretnja su plaćenici farmako kartela i treće zlo su masovni mediji, koji propagiraju priče prvih i drugih.

banana republika

pre 2 godine

Alkohol gde staviš, tu korona više ne niče, kaže naš car Alek od Jajinaca i ja to poštujem. Komovica za spoljnu, šljivovica za unutrašnju upotrebu.

Goran

pre 2 godine

Se*res, preterano se*res kone, predraze kone......preterano!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija