• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

03.07.2021

13:39

Legendarna 63. padobranska proslavlja važne datume iz svoje istorije

S. K.

Društvo

Legendarna 63. padobranska proslavlja važne datume iz svoje istorije

Podeli vest

Predstavnici proslavljene 63. Padobranske brigade Vojske Srbije danas su, zajedno sa predstavnicima grada, položili vence i cveće u kasarni Jugovićevo u Novom Sadu, koja je i bila prva adresa brigade u Srbiji po njenom formiranju 1944. godine

Prema rečima ratnog načelnika brigade Vidoja Kovačevića, polaganjem venaca i velikim skupom, koji će danas biti održan na Letenci, obeležavaju važne datume, kada su 1944. formirani, kada su 1991. godine učestvovali u borbama, a prošlo je 20 godina od njihovog poslednjeg delovanja 2001. godine na Kosovu.

- Danas se klanjamo senima poginulih padobranca i svih drugih rodoljuba koji su dali živote za odbranu naše otadžbine. Udruženje veterana okuplja bivše padobrance sa svih prostora nekadašnje Jugoslavije i obeležavamo našu slavu Vidovdan, jer smo na taj dan imali prvu prolivenu krv u borbenim akcijama, pa zato i nosimo crvene beretke.Zahvaljujemo se Ministarstvu odbrane i Gradu Novom Sadu što su nam izašli u susret i pomogli da naš skup bude održan onako kako i dolikuje – istakao je Vidoje Kovačević koji je i predsednik Udruženja veterana 63. Padobranske brigade.

Foto: S. K.

63. padobranska

Inače, Kovačević je i ratni heroj i ratni vojni invalid sa bitke na Košarama i učesnik nekih od presudnih bitaka za vreme zločinačke NATO agresije 1999. godine.

Predstavnici gradskih vlastu su pripadnicima 63. Padobranske brigade zahvalili na svemu što su uradili i što su branili otdžbinu uvek i svuda gde je najteže, a to nije samo na Kosovu 1999. već i na frontovima od 1991. do 2001. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tesla

pre 2 godine

Sramotno je sto niko nije pozvan od pravih boraca sa Kosara,boraca koji su bili rame uz rame sa pokojnim Goranom Ostojicem,nikoga tu nema! To je velika sramota zasto predsednik nije upoznat sa tim nego su mu se dovukli neki nepoznati "veterani"! Ko je taj na celu tih samozvanih veterana!? Cast pojedincima koji su tu bili,ima ih vrlo malo a naj vise medju tim samozvanih veterana ima dezertera koji su napustili svoje položaje i otišli kuci,to nekadašnji sada u penziji Todorov zna dobro o kome je rec! Sramotno i bedno,nemam reci ! Ovo nece proci nekažnjeno od strane onih pravih boraca koji nisu bili pozvani!

Tesla

pre 2 godine

Vidoje Kovacevic nije nikakav borac i nije zaslužio da bude na celu rezervnog sastava veterana! On je devedeset i neke dosao u brigadu i nikada se nije nigde pokazao kao borac,i to gde je izgubio oko je jedina akcija gde je bio i tu se pokazao kao nesposobnim za borbu! Mnogo smo ogorčeni na predsednika sto se nije dobro raspisao i upoznao prave borce sa Kosara! Vidoje odlično zna o kome se govori i o čemu ja pisem,sve ovo moze da se dokaze,vecina tih koje je on poveo sa sobom nije ni okusilo borbu a ni videlo Kosare,opet ponavljam ima tu i pojedinaca i njima velika cast a ostali su sramota prava! I sto je u svemu tome naj gore vojska nema sta da traži sa političarima! Njima je mesto uz narod!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija