• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

09.07.2021

09:44

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE! Osim za stolariju, građani mogu da konkurišu i za OVA SREDSTVA! OGROMNA UŠTEDA ELEKTRIČNE ENERGIJE!

Društvo

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE! Osim za stolariju, građani mogu da konkurišu i za OVA SREDSTVA! OGROMNA UŠTEDA ELEKTRIČNE ENERGIJE!

Podeli vest

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela biti raspisan krajem avgusta ili najkasnije u prvim danima septembra

- Plan je da javni poziv za subvencije za ugradnju solarnih panela protekne isto kao prethodni o povećanju energetske efikanosti odnosno zamene stolarije. To su bitni projekti koji će trajati i nekoliko godina. Drugi javni poziv za zamenu stolarije ponovićemo krajem decembra ka svim lokalnim samoupravama - kazala je Mihajlovića.

Naglasila je i da će nadležno ministarstvo i u narednoj godini obezbediti sredstava za subvencije.

- Neće biti kraj posle jednog ili dva poziva. Ovo je veliki nacionalni projekat. Planiramo da naredne godine imamo 100 miliona evra za zamenu stolarije i da svi građani i građanke koji godinama unazad nisu mogli da promene prozore, urade izolaciju ili zamene krov, sada to mogu da urade - rekla je Mihajlović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nik

pre 2 godine

ima porodica koje zive u teskim materijalnim uslovima,tako da drzava treba i takve da pomogne sa ,besplatnom stolarijom,izolacijom,starih kuca,itd,,

Ja

pre 2 godine

Znaci nije vam dosta socijala, tako radno sposobnima vec bi i pomoc za kucu. Moze, ali da odradite nesto za drzavu.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija