• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS / Informer

11.07.2021

12:08

NOVI TALAS JE BLIZU, A DELTA SOJ SE BRZO ŠIRI! Od sutra pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mera!

Društvo

NOVI TALAS JE BLIZU, A DELTA SOJ SE BRZO ŠIRI! Od sutra pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mera!

Podeli vest

Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto. Ipak, mnogi se ponašaju kao da korone nema, mnogi ne poštuju preventivne mere

Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj, koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi.

Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove kaže za RTS da će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

Goran Stamenković je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su inspekcijske službe su na terenu svih ovih dana.

- Nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera. Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja meseca, 50 posto manje prekršajnih naloga je izrečeno. U toku juna je bilo 11 zabrana - rekao je Stamenković.

Foto: Pixabay

Prema njegovim rečima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.

- Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida 19 - kazao je Stamenković.

Napominje da su ekipe prisutne, i dodaje da mnogi inspektori nisu koristili nijedan dan godišnjeg odmora godinu dana.  

- Apsolitno će biti angažovanje maksimalno svih raspoloživih resursa i kapaciteta. To znači prepoznavanje rizika. Sanitarna inspekcija vrši inspekciju bazena, česama, centralnih vodovoda, vrtića, predškolskih ustanova i kolektivne ishrane. Već smo izrekli nekoliko zabrana. Od sutra prepoznavajući rizike usmerićemo ponovo ciljane kontrole - kazao je Stamenković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17