• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2021

13:10

Na portalu eUprava JOŠ JEDNA OLAKŠICA ZA GRAĐANE SRBIJE! Nova elektronska usluga "Moji podaci za banku"!

Društvo

Na portalu eUprava JOŠ JEDNA OLAKŠICA ZA GRAĐANE SRBIJE! Nova elektronska usluga "Moji podaci za banku"!

Podeli vest

Nova elektronska usluga "Moji podaci za banku" biće predstavljena sutra u Narodnoj banci Srbije u prisustvu premijerke Ane Brnabić

Prezentaciji će prisustvovati i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, najavljeno je iz vlade.

Usluga "Moji podaci za banku" namenjena je korisnicima Portala eUprava koji su prijavljeni s visokim ili srednjim nivoom pouzdanosti i omogućava im podnošenje zahteva za dostavljanje i omogućavanje prosleđivanja podataka iz službenih evidencija organa državne uprave.

Svrha ove usluge je da omogući korisniku da podatke koji su neophodni za pripremu i slanje ponude za zaključenje ugovora o kreditu prikupi od organa koji vode odgovarajuće službene evidencije, a zatim i da ih prosledi izabranoj banci elektronskim putem, objavljeno je na sajtu eUprave.

Prilikom podnošenja zahteva, korisniku elektronske usluge je omogućeno da obavi pregled podataka koji su mu dostavljeni.

Nakon pregleda omogućeno mu je da prosledi podatke izabranoj banci.

Foto: printscreen

Pored podnošenja zahteva, neophodno je da korisnik elektronske usluge pristane na obradu ličnih podataka kako bi izabrana banka mogla da mu uputi ponudu za zaključenje ugovora o kreditnom proizvodu ili da ga obavesti da ne ispunjava uslove za kreditni proizvod.

Nakon podnošenja zahteva, korisnik se obaveštava o uspešno podnetom zahtevu, a u eSanduče mu pristiže zahtev za dostavljanje i omogućavanje prosleđivanja podataka i pristanak za obradu podataka o ličnosti, čime se okončava pružanje ove elektronske usluge.

Spisak i opis podataka koji se prosleđuju banci prikazuju se nakon identifikacije korisnika usluge elektronske uprave i pokretanja usluge.

Zahteve za dostavljanje i omogućavanje prosleđivanja podataka mogu da podnesu građani korisnici Portala eUprava (eGrađani), čiji se identitet potvrđuje elektronskom identifikacijom srednjeg ili visokog nivoa pouzdanosti (2FA ili kvalifikovani sertifikat).

Ukoliko nemate definisanu dvofaktorsku autentikaciju, spisak šaltera ili lokacija na kojima je moguće dobiti parametre za tu vrstu prijave mogu se naći na sajtu eUprave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija