• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2021

13:13

OVO ĆE POMOĆI VIRUSU DA SE PONOVO AKTIVIRA! Stevanović: Od nas zavisi koliko će jak biti novi talas!

TANJUG/ Sava Radovanović

Društvo

OVO ĆE POMOĆI VIRUSU DA SE PONOVO AKTIVIRA! Stevanović: Od nas zavisi koliko će jak biti novi talas!

Podeli vest

Dokle god se globalno ne smiri situacija, kovid će biti pretnja, od svih nas zavisi koliko će nas na jesen žestoko pogoditi, a da li hoće, vrlo verovatno da, rekao je danas direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović

Stevanović je za Tanjug istakao da se i dalje treba paziti virusa korona, jer epidemija nije završena, što pokazuju i brojevi, a da se vidi da su se građani opustili.

"Nije to situacija samo kod nas, već svuda u svetu. Ne može se kod ljudi predugo održati ta pažnja da je potrebna preventivna zaštita i kad se čini da su brojevi spustili - sledi opuštanje. To će pomoći virusu da se ponovo aktivira i vidimo ne samo kod nas već svuda u okruženju i svetu da brojevi ponovo rastu" upozorio je on.

Na pitanje treba li da se plašimo jeseni zbog novog talasa, dr Stevanović podseća da dolazi i sezona gripa i većeg broja respiratornih infekcija, pa građani treba da budu dodatno oprezni.

"Ja bih istakao da u i dalje najviše treba da se čuvamo od korone. Sa druge strane, jesenji i zimski period su vreme gripa. Zahvaljući odličnom odzivu za vakcinaciju protiv gripa prošle godine i merama koje štite od respiratornih infekcija, mi praktično grip prošle godine nismo imali, tako da moramo svi zajedno da mislimo o mnogim infekcijama", zaključio je direktor Infektivne klinike.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija