• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. M.

12.07.2021

18:11

EPIDEMIJA KORONE MOŽE DA TRAJE ČAK PET GODINA! Doktorka Tatjana Adžić Vukičević upozorava!

Društvo

EPIDEMIJA KORONE MOŽE DA TRAJE ČAK PET GODINA! Doktorka Tatjana Adžić Vukičević upozorava!

Podeli vest

Vakcinišite se što pre, kako bismo spremno dočekali jesen. Pandemija koronavirusa može da potraje i pet godina, upozorila je direktorka kovid-bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžić Vukičević!

Domaći stručnjaci su saglasni da ćemo do jeseni imati novi talas koronavirusa, a najviše se plaše da će dominantan biti delta soj, koji se mnogo brže širi među ljudima i mnogo je opasniji. Iako se većina zdravstvenih ustanova vratila u non-kovid režim rada, u kovid-bolnici u Batajnici zdravstveni radnici i dalje zbrinjavaju najteže slučajeve zaraze.

Iako je epidemiološka situacija u Srbiji trenutno stabilna, dr Adžić ističe da je zabrinuta zbog pojave delta soja.

- Naravno da nas brine delta (indijski) soj i činjenica da smo prilično usporili u procesu vakcinacije. Koristim ovu priliku da apelujem na sve one koji to nisu uradili do sada da se vakcinišu. Jedino ćemo tako pobediti pandemiju! Svaka vakcina je dobra. Antitela koja nam daju vakcine i memorijske ćelije koje imamo predstavljaju našu odbranu protiv svakog soja virusa, makar bio on indijski, brazilski ili bilo koji drugi. Molim vas, iskoristimo tu priliku koju nudi naša Srbija. Vakcina ima dovoljno i pritom možete i da birate željenu vakcinu - naglasila je ona.

- Ne zaboravite da pandemija može trajati od dve do pet godina po svojoj definiciji. Stoga, nije teško zaključiti da sve zaista zavisi od nas i našeg ponašanja - napomenula je doktorka.

Prema njenim rečima, u kovid-bolnici u Batajnici trenutno imaju nešto manje posla, ali i dalje se bore za živote najtežih pacijenata.

- Imamo 50 bolesnika, od toga 5 intubiranih. Radi se o teškim bolesnicima - kaže dr Adžić Vukičević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 2 godine

Nismo još pošteno ušli ni u Delta soj a do Omege ima jos 20 slova... cenim jedno 40 godina, pa onda još jedan krug od Alfa...

Denny

pre 2 godine

Ma da , svaki dan ista prica , idioti , sojevi, vrste , mutacije , itd.

Srbin

pre 2 godine

Kad dokazu da ljudi umiru od korone ,onda cemo da razmislimo da se vakcinisemo. A ako budu vrsili pritisak, cela zemlja ce da gori!!!

Marija

pre 2 godine

Ništa novo, po njihovom planu je da nas smaraju sa bolestima do 2025. godine. Ova gospođa samo radi po skripti.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija